Kara Kuvvetleri 24 Bin Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş Alımı Yaş Sınırı Arttırılır mı?

Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli er ve uzman erbaş alımı başvuru şartındaki yaş haddi arttırılır mı? Yaş şartının kaldırılmasını isteyen binlerce asker adayının isteği gerçekleşir mi? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kara Kuvvetleri 24 Bin Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş Alımı Yaş Sınırı Arttırılır mı?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az ilköğretim mezunu 13 bin sözleşmeli er ve en az lise mezunu 11 bin uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi.

Alımı yapılacak olan toplamda 24 bin personel için başvuru süreci başladı. Başvuruların başlaması ile birlikte binlerce işsiz vatandaş, online olarak başvurularını yaptı ve mülakat çağrısı için geri sayıma başladı. Ancak ilana başvuru yapamayan binlerce adayın yanı sıra, bir o kadar da yaş sınırına takılan vatandaş var.

Asker olmak ve vatanına hizmet etmek isteyen yaşları 25 ile 30 arasında olan birçok vatandaş, Milli Savunma Bakanlığının, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 24 bin sözleşmeli personel alımında yaş sınırının esnetilmesini bekliyor.

Bizde 5haber.com olarak yaş sınırının esnetilmesi için adayların seslerini duyurmak adına bu yazımızı yayımladık.

Yaş şartı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığından herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Yaş şartı ile ilgili gelişmelerden haberdar olmak için 5haber.com adresini sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı en az ilköğretim mezunu 13 bin sözleşmeli er alımı başvuru şartları ve tüm detaylara ulaşmak için TIKLAYIN

Milli Savunma Bakanlığı en az lise mezunu 10 bin uzman erbaş alımı başvuru şartları ve tüm detaylara ulaşmak için TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için sitemizi sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.