Lise mezunu Jandarma Komando ve Jandarma Asayiş personeli alımı yapılıyor

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında en az lise mezunu uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi. İşte yayımlanan ilanın detayları.

Yayınlanma:
Lise mezunu Jandarma Komando ve Jandarma Asayiş personeli alımı yapılıyor

Jandarma Genel Komutanlığı, DPB üzerinden yayımladığı başvuru kılavuzu ile en az lise mezunu uzman erbaş alımı yapacağını belirtti.

Jandarma tarafından yayımlanan uzman erbaş alımı ilanında uzman erbaş pozisyonuna alınacak personellerin Jandarma Komando ve Jandarma Asayiş birliklerinde istihdam edileceği belirtildi.

Başvuru Şartları

# T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

# En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,

# Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

# Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmi dokuz yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1988 tarihi ve sonrasında doğanlar),

# Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (29 Mayıs 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

# Tüm sınavları geçen adaylar için; sevk edildikleri hastanelerden “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak.

# En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak. Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.

Başvuru Şekli

Başvurular 30 Haziran tarihine kadar devam edecek olup, ilgili alıma başvuruda bulunacak adayların www.jandarma.tsk.tr adresi üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Uygulanacak Sınavlar

Başvurusu kabul edilenler, öncelikle yazılı sınava, onun ardından fiziki yeterlilik sınavına, son olarak ise sözlü mülakata alınacak.

Uzman erbaş alımı hakkında tüm detaylar ve tablolar için lütfen TIKLAYIN

Kamu personeli alım ilanlarından ve memur haberlerinden anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.