Makam Araçları ile En Çok Yol Kateden Milletvekilleri Açıklandı | Son Dakika

Makam arabaları ile en çok yol kateden Milletvekillerine ait liste açıklandı. İşte listenin ilk 5 sırasındaki vekillerin makan araçları ile katettiği yol ve araçların yakıt masrafları.

Yayınlanma:
Makam Araçları ile En Çok Yol Kateden Milletvekilleri Açıklandı | Son Dakika

Alınan son dakika bilgilerine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Milletvekillerinin bir yıl içerisinde makam arabaları ile ne kadar yol yaptıkları açıklandı. Açıklama sonrası oluşan tablo hayrete düşürdü. İşte Milletvekillerinin bir yıl içerisinde makam arabaları ile yaptığı yollar ve detaylar.

Mecliste Milletvekilleri, divan üyeleri, ve Başkanvekillerinde bulunan 71 adet makam arabası ile yapılan yol ile toplamda 1 milyon 363 bin 791 TL yakıt masrafı yapıldı. Bu rakama göre araçlar km cinsi üzerinden son bir yıl içerisinde toplamda 3 milyon 956 bin 286 km yol yaptı. Dünyanın etrafı hesaplandığında bu rakam dünyanın etrafında 98 tur manasına geliyor.

352 bin 702 litre yakıtın harcandığı makam arabalarında toplamda 47 vekil, dünya etrafını en az 1 kere turlamış kadar yol yapmış görünüyor. İşte makam aracı ile en çok yol yapan vekiller.

1. CHP'li Katip Üye Özcan Purçu, makam arabası ile en çok yol yapan vekil olarak öne çıktı. Vekil, 130 bin 31 kilometre yol yaparken, 11 bin 535 litre benzin ile yakıt masrafı 44 bin 11 TL olarak karşımıza çıkıyor.

2. Listenin ikinci sırasında yine bir CHP'li isim yer alıyor. Katip Üye Ali Haydar Hakverdi 115 bin 303 km yol yaptı ve 10 bin 744 litre benzin tüketti. Yakıt tüketim ücreti ise 41 bin 713 lira.

3. Listenin üçüncü sırasında da bir CHP'li vekil bulunuyor. İletişim faturası ile gündeme gelen ve katip üyeliğine son verilen Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen 106 bin 708 km yol yaptı. Türkmen'in makam aracı 9 bin 698 litre yakıt tüketirken bunun maliyeti 37 bin 348 TL oldu.

4. Listenin 4. sırası da bir CHP'li vekile ait. İdare Amiri Tufan Köse makam aracı ile 102 bin km yol yaptı ve 10 bin 108 litre yakıt harcadı. Bunun maliyeti ise 38 bin 877 TL olarak karşımıza çıkıyor.

5. Listenin 5. sınrasında AK Partili bir vekil bulunuyor. Katip Üye Mustafa Açıkgöz, makan aracı ile 100 bin 863 km yol katetti ve 9 bin 765 litre yakıt tüketti. Bunun maliyeti ise 37 bin 819 TL oldu.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.