Mübarek Kadir Gecesinde yapılması makbul ibadetler (En makbul ibadet hangisi?)

Kadir Gecesinde yapılması makbul ibadetler hangileridir? İşte Kadir Gecesinde yapılması daha makbul ibadetler.

Yayınlanma:
Mübarek Kadir Gecesinde yapılması makbul ibadetler (En makbul ibadet hangisi?)

Ramazan ayının sonuna yaklaşılması ile birlikte en çok aranan kelimelerden biri Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ve Kadir Gecesinde yapılması daha makbul ibadetler soruları oldu. Bu yıl her yıl olduğu gibi Kadir Gecesi Ramazan ayının 26. günü idrak edilecek. Yani 21 Haziran Perşembe akşamını 22 Haziran Cuma akşamına bağlayan gece Kadir Gecesi olarak idrak edilecek. İşte mübarek Kadir Gecesinde yapılması makbul ibadetler.

# Bu mübarek gecede en makbul ibadetlerin başında Allaj'ın kelamı olan Kur'an–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekanlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, güçlendirilmeli.

# Af ve mağfiretlerin bir yağmur gibi yapacağı bu mübarek gecede üzerinde namaz borcu olanların nafile namazı kılmadan önce hiç değilse beş vakit kaza namazı kılmaları daha faziletlidir. Kazası yoksa nafile kılması makbul olur.

# Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istiğfar etmek namazdan sevimlidir. Kur'an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demiştir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).

# Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'e salat ü selamlar getirilmeli; O'nun şefaatine nail olma ümid edilip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

# Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayati meselelerde derin düşüncelere dalınmalı.

# Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunmakta da fayda var.

# Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat gibi bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.