OnePlus 12 Resmi Tanıtım Tarihi Açıklandı: Snapdragon 8 Gen 3 ve 2K Ekranla Geliyor

OnePlus'ın merakla beklenen yeni amiral gemisi modeli OnePlus 12'nin tanıtım tarihi resmen açıklandı.

Yayınlanma:
OnePlus 12 Resmi Tanıtım Tarihi Açıklandı: Snapdragon 8 Gen 3 ve 2K Ekranla Geliyor

4 Aralık'ta düzenlenecek etkinlikle tanıtılacak olan cihaz, özellikle Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 2K ekran özellikleriyle dikkat çekiyor.

OnePlus 12 Tanıtım Tarihi ve Beklentiler

OnePlus, resmi Weibo hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla OnePlus 12'nin tanıtım tarihini duyurdu. Çinli teknoloji devinin bu yeni lansmanı, aynı zamanda şirketin 10. yıl dönümüne denk geliyor. Ancak bu etkinliğin Çin'e özel olduğunu ve global kullanıcıların biraz daha beklemesi gerektiğini belirtmek gerek.

Yeni Sony LYT-808 Sensörü İle Geliyor

OnePlus 12, yeni Sony LYT-808 sensörünü ana kamera olarak kullanacak. Bu sensör, özellikle düşük ışık koşullarında üstün görüntü kalitesi ve performans vaat ediyor. OnePlus'ın bu yeniliğiyle akıllı telefon pazarında önemli bir yer edinmesi bekleniyor.

Bu tanıtım, teknoloji meraklıları için büyük bir heyecan kaynağı olacak gibi görünüyor. OnePlus 12'nin diğer özellikleri ve detayları ise tanıtım gününde netlik kazanacak.

Akıllı telefonda kullanılacak bir diğer kamera ise 64 Megapiksellik bir periskop sensörü mevcut olacak. Söz konusu kameranın OmniVision OV64B sensöründen oluşacağı ve 3x’e kadar optik yakınlaştırma sunacağı belirtiliyor. Sensörde OIS desteğinin olacağını de ekleyelim.

OnePlus 12’nin başlangıç versiyonu 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama sunacak. Bir önceki sızıntıya göre cihazın 16 ve 24 GB’lik bellek seçenekleri de mevcut olacak. Bunun dışında 2K kavisli bir OLED bir panel kullanılacak. Ayrıca, 120 Hz ekran tazeleme hızına sahip olacak. Dahası, delikli bir ekran tasarımına ve ince çerçevelere ev sahipliği yapacak ve dairesel üçlü kamera dizilimiyle gelecek.

Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 kullanılacak. Qualcomm, yeni işlemcisi için TSMC ile iş birliğine devam ediyor. 4 nm teknolojisiyle üretilen işlemcide 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Firma yeni yongasında Ray Tracing destekli Adreno 750 grafik birimine yer veriyor.

OnePlus 12, USB 3.2 bağlantı noktasıyla ve 50W kablosuz şarjla kullanıcı karşısına çıkacak. Pilin ise 5.400 mAh kapasitesinde olacağı ifade ediliyor. Bunun dışında ürünün kızılötesi sensöre sahip olacağı söyleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.