POMEM 13 Bin Polis Alımı Başvuru Şartlarındaki Askerlik İbaresi Ne Anlama Geliyor?

POMEM 13 bin polis alımı başvuru şartlarındaki askerlik ibaresi adayların kafasını karıştırmış durumda. Peki başvuru şartlarında yer alan "Erkek adaylar için 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak" ibaresi ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Yayınlanma:
POMEM 13 Bin Polis Alımı Başvuru Şartlarındaki Askerlik İbaresi Ne Anlama Geliyor?

On binlerce adayın büyük bir merak ve heyecanla beklediği POMEM 13 bin polis alımı başvuru şartları ve tarihleri açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından binlerce aday, POMEM 13 bin polis alımı başvurularının başlayacağı tarihi beklemeye başladı.

POMEM polis alımı başvuru şartlarında adayların kafalarını karıştıran bir durum göz önüne çıkmaktadır. Başvuru şartlarında açıklanan bu hükümde, "Erkek adaylar için 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak" ibaresine yer verilmiştir.

Bu ibareyi gören adayların akıllarına, askerliğini yapmış aday mı alıyorlar sorusunu getirmiştir. Peki POMEM polis alımındaki bu askerlik şartı ibaresi ne anlama gelmektedir? İşte adayların kafasını karıştıran o sorunun cevabı.

1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek, askerlik görevini yapmak zorundadır. Bununla ilgili kanunda şu ifadelere yer verilmiştir: "Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur"

POMEM polis alımı başvurularında ise yer alan "Erkek adaylar için 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre askerlikle ilişiği bulunmamak" şartı, başvuru yapacak adayların askerliğini yapmış, muaf olmuş veya askerliğini tecil ettirmiş olması anlamına geliyor.

Buna göre POMEM 13 bin polis alımına başvuru yapacak adayların askerliğini yapmış şartı aranmamaktadır. Askerliğin tecilli olması, başvuru yapmaya engel değildir.

POMEM 11 bin lisans, 2 bin ön lisans polis alımı başvuruları 25 Eylül günü başlayacak.

POMEM polis alımı detaylarından, memur alım haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.