Sarımsak kokusunu anında geçiren yöntem! Defalarca el yıkamanıza gerek kalmayacak

Sarımsak yemeklere lezzet katar ancak soyulduğunda ellerinizde keskin ve hoş olmayan bir koku kalır. Ellerinizden sarımsak kokusunu anında yok etmenin en etkili yolunu araştırdık.

Yayınlanma:
Sarımsak kokusunu anında geçiren yöntem! Defalarca el yıkamanıza gerek kalmayacak

Lezzetli bir yemeğin gerçekte en temel malzemelerinden biri kesinlikle sarımsaktır. Sarımsak her yemeğe lezzet katar ve iştahı harekete geçiren hoş bir aroma bırakır. Ancak sarımsağı soymak veya doğramak ellerinizde hoş olmayan bir koku bırakır. Ellerinizi ne kadar yıkarsanız yıkayın sarımsak kokusu hemen kaybolmaz. Bu güçlü sarımsak kokusunun sebebi ise şu şekildedir. Sarımsağın hücre duvarı parçalanıp ezildiğinde enzimler açığa çıkar ve kükürt bileşikleri açığa çıkar. Bu da keskin bir sarımsak kokusu yaratır. Peki; Ellerdeki sarımsak kokusundan nasıl kurtuluruz? İşte, ellerdeki sarımsak kokusundan kurtulmanın 4 etkili yolu..

Sarımsak doğramak için kullanılan mutfak aletleri ellerinizi korur ve kokuyu önler ancak bu yöntem yemekteki sarımsak aromasını azalttığı için şefler tarafından tercih edilmiyor. Sarımsak ne kadar küçük doğranmışsa, sarımsak suyu o kadar kalın ve aroması da o kadar keskin olur. Yemek pişirirken ellerinize gelen sarımsak kokusundan hoşlanmıyorsanız sarımsakları ezmek yerine dilimlemenizi öneririz.

Ellerdeki sarımsak kokusundan nasıl kurtuluruz?

Ellerdeki sarımsak kokusunu anında geçiren yöntem

Yöntem 1: Ellerinizi paslanmaz çelik bir yüzeye sürün

Ellerinizden sarımsak kokusunu gidermenin en etkili ve hızlı yollarından biri, parmaklarınızı paslanmaz çelik yüzeye ılık akan su altında sürtmektir. Bu çelik yüzey hem bıçak hem de kase olabilir. Bıçağın arkasını parmak uçlarınızla hafifçe ovalarsanız sarımsak kokusu birkaç saniye içinde kaybolacaktır.

Yöntem 2: Ellerinizi mutfak lavabosuna sürün

Sarımsak kokusunu elden çıkarmanın bir başka yolu da ilk yönteme benzeyen bir işlemdir. Bu aynı zamanda mutfak lavabosunun paslanmasını önlediği için de etkili bir yöntemdir. Sarımsağı kullandıktan sonra ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkayın. Bu aşamada el kokusuna neden olan bileşiklerin çoğu yok olur. Daha sonra lavaboyu durulayın, parmak uçlarınızı lavabonun kenarları boyunca fırçalayın ve durulayın. Bu, parmaklarınızda kalan kükürt bileşiklerinin lavabonun kenarındaki çeliğe yapışmasını sağlayarak ellerinizdeki sarımsak kokusunu ortadan kaldıracaktır.

Ellerdeki sarımsak kokusunu anında geçiren yöntem

Yöntem 3: Ellerinizi karbonatla ovun

Kabartma tozu, alkalin özelliğinden dolayı elinizdeki sarımsak kokusunu ortadan kaldıran aktif bir maddedir. Bunu yapmak için kabartma tozu ve suyu karıştırıp bir macun hazırlayın. Bu macunu ellerinize uygulayın ve birkaç dakika hafifçe ovalayın. Daha sonra ellerinizi sabun ve suyla yıkayın. Hiç sarımsak kokusunun kalmadığını görebilirsiniz.

Yöntem 4: Limon suyu

Limon suyundaki asit elinizdeki sarımsak kokusunu nötralize etmektedir. Bu yöntem kabartma tozu yöntemine benzer. Limon suyu yöntemini kullanarak ellerinizdeki sarımsak kokusundan kurtulmak için ellerinize bir miktar limon suyu sürün. Daha sonra sabun ve suyla iyice yıkayın.

Limon suyuna alternatif arıyorsanız bütün limonu ılık suyun içinde yıkayabilir ve bir dilim limonla da ellerinizi ovalayabilirsiniz. Bu ellerdeki sarımsağın kokusunu ortadan kaldıracaktır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.