Taşeron İşçiler Yedikleri Yemekten Zehirlendi

Kütahya'da yedikleri yemekten zehirlenen 12 taşeron işçi, hastaneye kaldırıldı. İşte olayın detayları.

Yayınlanma:
Taşeron İşçiler Yedikleri Yemekten Zehirlendi

Türkiye gündeminde sıkça gördüğümüz taşeron işçilerin sıkıntılarına bir yenisi daha eklendi.

Düşüm maaş, fazla çalışma ve sürekli olarak işten çıkarılma korkusu içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan taşeron işçilerin sıkıntıları henüz bir çözüme kavuşturulamadı. Son olarak Kütahya'da meydana gelen olayda taşeron işçilerin zor şartlar altında çalıştıklarını gözler önüne serdi.

Kütahya Hisarcık'ta 12 taşeron işçi, yedikleri yemekten dolayı zehirlendi. Bor işçisi oldukları açıklanan işçiler, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Öğle yemeğinde şehriye çorbası, patlıcan musakka, peynirli makarna ve tatlı olarak kadayıf tüketen taşeron işçiler, yemeğin üzerinden 6-7 saat geçmesinin ardından rahatsızlanmaya başladı. Rahatsızlanan işçiler, yakınları tarafından Hisarcık Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yapılan incelemeler sonrasında yedikleri yemekten dolayı zehirlenmiş olabilecekleri teşhisi konulan işçiler, tedavi altına alındı. Olay ile ilgili Hisarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Karabük'te Taşeron İşçinin Terfi Tepkisi

Karabük'te belediyede taşeron işçi olarak çalışan M.K. isimli bir kişi, usta işçiliğe terfi ettirilmeyince, intihar etmeye kalkıştı.

Önceki akşam meydana gelen olayda, taşeron işçi M.K., Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde bulunan bir iş merkezinin çatısına çıktı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğünde taşeron bir firmada çalışan işçi, yeterli olmasına rağmen 'usta işçiliğe' terfi ettirilmedi. Terfi ettirilmemesinden etkilenen taşeron işçi, bir süre alkol aldıktan sonra 4 katlı iş merkezinin çatısına çıktı. Çatıya çıkan işçi, intihar girişiminde bulundu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, caddeyi trafiğe kapatarak branda açtı.

Polisin tüm çabalarına rağmen ikna edilemeyen işçi, müdürü ile telefonda bir görüşme yaptıktan sonra intihar etmekten vazgeçti. Evli ve iki çocuk babası olan M.K. ikna edilmesinin ardından çatıdan indi ve hastaneye kaldırıldı.

5haber.com  | DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.