Taşerona Kadro Referandumdan Sonra Kesin mi? Bakanlar Kurulundan Taşeron Açıklaması Gelir mi?

Taşeron işçilerin uzun süredir sabırsızlıkla beklediği kadro meselesi ne zaman çözülecek? Taşeron işçiler ne zaman kamuya alınacak? Yarın ki Bakanlar Kurulundan taşerona kadro ile ilgili bir açıklama gelir mi? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Taşerona Kadro Referandumdan Sonra Kesin mi? Bakanlar Kurulundan Taşeron Açıklaması Gelir mi?

720 binden fazla taşeron işçinin merakla beklediği taşerona kadro ne zaman verilecek? Kadro için sabırsız bekleyişleri devam eden taşeron işçiler, artık hakları olan kadronun verilmesini istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan son açıklamalar, taşerona kadro meselesinin referandum sonrasında bırakıldığı yönünde. Yapılan açıklamada taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesi yönünde çalışmaların, referandum sonrasında yapılacak olan kamu çalışma reformu kapsamında ele alınacağı belirtildi.

Uzun süredir kadro bekleyen taşeron işçiler bu açıklama sonrasında referandumun bir an önce gelmesini beklemeye başladı. Ancak akıllara takılan bir soru da acaba AK Parti taşerona kadro meselesini referandumda kullanmak için mi bu kadar bekletti? sorusu oldu. 720 binden fazla ttaşeron işçi ve aileleri ile yakınları hesaba katıldığında 2 milyondan fazla oy kapasitesi olan taşeron işçilerin bu konudaki şüphelerinin dinmesi için yetkililerden bir açıklama bekleniyor.

Taşerona Kadro Referandumdan Sonra Kesin mi?

Yapılan açıklamalarla taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesi referandumdan sonraya kaldığı belirtilirken taşeron işçiler meselenin 2017 yılında hallolmasını istiyor. Bakan Müezzinoğlu tarafından yapılan son açıklamada kamu çalışma reformunun 2017 yılında bitirilmemesi durumunda ilk olarak taşeron işçi meselesinin hallolacağı belirtildi. Bu açıklamada ise tahmini olarak süreç açıklandığı gibi işlerse Temmuz Ağustos ayları gibi taşeron meselesinin hallolması bekleniyor.

Bakanlar Kurulundan Açıklama Bekleniyor

Taşeron işçiler, 6 Şubat tarihli Bakanlar Kurulu toplantısından bir açıklama bekliyor. Taşerona kadro çalışmalarının hangi aşamada olduğunun bilgisinin işçilerle paylaşılması gerekiyor.

Taşerona kadro gelişmelerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.