Tek repliği için tekrar tekrar izlenebilecek filmler

Tek repliği ile bizleri ayrı dünyalara götüren filmler her zaman arşivimizde bulunmuştur. İşte bu tek replikleri ile tekrar tekrar izleyeceğimiz filmler.

Yayınlanma:
Tek repliği için tekrar tekrar izlenebilecek filmler

Bazı filmler var ki tek bir repliği için bile tekrar açıp filmi baştan sona izlemeye değer.

Dünya sinemasında kült olan bu filmler, içerdiği onca replik arasından dikkat çeken bu replikler, adeta bizlere filmi özetliyor ve filmi izlemek için başlı başına bir sebep haline geliyor. İşte bazı filmlerin o eşsiz replikleri.

# I see dead people - (Altıncı His filminde sarf edilen bu replik, tüyler ürpertmeye yetiyor.)

Alesi ile vakit geçirmeyen adam asla gerçek adam olamaz. (Thr Godfather filmindeki bu replik adeta bir hayat dersi veriyor bizlere)

# Benden ne kadar nefret ederseniz o kadar iyi bir asker olursunuz.(Full Metal Jacket filmindeki bu replik, filmi bize özetliyor.)

# Dövüş Kulübü’nün ilk kuralı, Dövüş Kulübü hakkında konuşmamaktır. Dövüş Kulübü’nün ikinci kuralı, Dövüş Kulübü hakkında Konuşmamaktır. (Dövüş Kulübü'nü özetleyen replik.)

Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez. (Efsane film Esaretin Bedeli'nde Tim Robbins'in bu sözü bizlere hayat dersi veriyor.)

Bir ara çok konuştum. Hiç faydasını görmedim buraktım. (Organize İşler'deki bu söz de hafızalara kazınmış durumda.)

Carpe Diem (Ölü Ozanlar Derneği'nde sarf edilen bu sözü anlatmaya gerek yok herhalde)

# Onlardan biriymiş gibi konuşma, değilsin. olmak istesen bile değilsin. onlar için bir ucubesin, benim gibi! (Joker'in Harvy Dent'e söylediği bu sözler Batman Kara Şövalye filminden.)

# Bu maskenin ardında etten fazlası var. bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez. (V For Vendetta'nın bu repliği için bile film defalarca izlenir.)

Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti. (Selvi Boylum Al Yazmalım- Bunu da anlatmaya gerek yok diye düşünüyoruz.)

All is well (3 İdiot'un bu repliği umut tazelemeye bire bir.)

Peki Zeki Müren de bizi görecek mi? (Vizontele izleyenlerin dilinden düşürmediği bir replik)

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.