Temmuz'da işçi-memur ve Bağkur emeklisine son 6 yılın en yüksek zammı (Maaş Tablosu)

11.5 milyon memur, işçi ve Bağkur emeklisinin beklediği Temmuz ayı zam miktarları netleşmeye başladı. İşte maaş miktarları ve beklenen zam.

Yayınlanma:
Temmuz'da işçi-memur ve Bağkur emeklisine son 6 yılın en yüksek zammı (Maaş Tablosu)

İşçi ve memur emeklilerinin büyük bir heyecan ve merakla beklediği Temmuz ayı zammı için geri sayımın bitmesine az kaldı. 11.5 milyon emeklinin beklediği zam, son 6 yılın en yüksek zammı olacak.

Yılın ilk 4 aylık enflasyon rakamları göz önüne alındığında enflasyon rakamlarının toplamda yüzde 5.7'yi aştığı görülüyor. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranlarının da eksi yönde çıkmaması beklenirken 15 Mayıs günü Merkez Bankası'nın açıkladığı beklenti anketine göre enflasyon, Mayıs'ta yüzde 0.59, Haziran'da yüzde 0.22 olması bekleniyor.

İlk 4 aylık enflasyon rakamları ile Mayıs ve Haziran ayı öngörüleri ele alındığında beklenen zam miktarı Emekliler Derneği tarafından açıklandı. Sabah Gazetesinde yer alan habere göre Temmuz ayında SSK işçi emeklisi ile Bağkur emeklisinin maaşına yüzde 6.57 zam yapılacak. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, "Böylece 2000'den önce emekli olanların (2 milyon kişi) en düşük aylığı 93 lira artarak, 1495 liraya çıkacak" ifadelerini kullandı.

2000'den sonra emekli olanların Temmuz'da 41 lira zam alacağını ifade eden TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, "Bu kişilerin taban maaşı 882 liraya çıkacak. Bağkur emeklisi de yüzde 6.57 zam alacak. En düşük Bağkur esnaf emekli aylığı 77 lira artarak 1262 liraya, en düşük Bağkur tarım emeklisi aylığı ise 50 lira artarak 933 liraya yükselecek" sözlerini söyledi.

Memur Emeklisine Fark Ödenecek

Yapılan maaş hesaplamasına göre; memur emeklilerinin Ocak'ta aldığı yüzde 3 zam, enflasyonun altında kaldığı için önce bu fark kapatılacak. Bu da ek olarak yüzde 3.47 zam anlamına geliyor. Ayrıca bunun üstüne Temmuz 2017'de yapılacak olan yüzde 4 zam eklenecek. Bu durumda, en düşük memur aylığı 126 lira aratarak 1784 liraya çıkacak.

İşte Öngörülerle Oluşturulan Zam Miktarına Göre Maaş Tablosu

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.