Üç dev şirket yarın temettü ödemelerini yapacak

3 şirket, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam eden temettü ödemeleri için 24 Nisan tarihini belirledi. Hangi şirketlerin temettü ödemesi yapacağı açıklandı.

Yayınlanma:
Üç dev şirket yarın temettü ödemelerini yapacak

Yatırımcıların dikkatini çekmeye devam eden temettü ödemeleri için 3 şirket 24 Nisan'ı işaret etti. Temettü ödemeleri şirketlerin yatırımcılara güvenilirlik sağlamasının yanı sıra güzel kazançlar elde edilebilmesini de sağlıyor. Yapılan yeni açıklamalara göre yarın itibariyle 3 şirket pay sahiplerine temettü ödemesi yapacak.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tatil edilen borsa için yarın itibariyle hareketlenme başlayacak. Şirketler tarafından yapılan açıklamalara göre 24 Nisan itibariyle 3 şirket hissedarlarına temettü ödemesi yapacak.

İşte 24 Nisan tarihinde temettü verecek 3 hisse;

  • Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BRISA), yarın itibariyle brüt 3,3940000 TL, net 3,0546000 TL temettü ödemesini hissedarlara yapacak.
  • Koç Holding A.Ş. (KCHOL), yarın itibariyle brüt 8 TL, net 7.20 TL temettü ödemesini hissedarlara yapacak.
  • Çelebi Hava Servisi A.Ş. (CLEBI), yarın itibariyle brüt 8 TL, net 7.20 TL temettü ödemesini hissedarlara yapacak.

Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BRISA), Koç Holding A.Ş. (KCHOL), Çelebi Hava Servisi A.Ş. (CLEBI), tarafından yapılan açıklamaya göre temettü ödemelerinin hak kullanım tarihi 24 Nisan olarak açıklanırken hissedarlar nakit ödemeleri 26 Nisan Cuma itibariyle hesabına aktarabilecek.

Yatırımcıların gözdesi olan temettü ödemeleri şirketlerin elde ettiği karı hissedarlara dağıtması olarak biliniyor. Bu ödemeler sayesinde yatırımcılar yüksek getiriler elde edebiliyor. BRISA, KCHOL ve CLEBI tarafından verilecek yüksek tutardaki temettü ödemeleri yatırımcıların şirketlere olan güvenlerini de yükseltmeyi sağlayacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.