Whatsapp Kullanıcılarına Flaş Uyarı!! Dikkat Mesajlar Okunabiliyor

BTK Başkanı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Whatsapp mesajlarının güvenlik duvarı olan uçtan uca güvenlik duvarında zafiyat oluştuğu ve mesajların okunabileceği açıklandı. İşte yapılan açıklama ve detaylar.

Yayınlanma:
Whatsapp Kullanıcılarına Flaş Uyarı!! Dikkat Mesajlar Okunabiliyor

Telefon mesajlaşma uygulaması Whatsapp ile ilgili son günlerde gündemde yer alan mesajlar okunuyor iddialarına cevap geldi.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı tarafından yapılan son dakika açıklamasında bu konu ile ilgili bilgi verildi.

Telefon uygulaması ile mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama işine yarayan Whatsapp, geçtiğimiz günlerde Facebook tarafından satın alınmış ve tüm hakları facebook'a devredilmişti. Bunun sonrasında yapılan açıklamada mesajlaşmalar uçtan uca uygulaması ile bir güvenlik duvarı oluşturulduğu ve bu güvenlik duvarı ile mesajların korunduğu belirtildi. BTK başkanı tarafından Twitter üzerinde yapılan son dakika açıklamada, Whatsapp' ın uçtan uca şifreleme sisteminde bir güvenlik zafiyeti olduğu belirtildi. Uçtan uca şifreleme sisteminin aktif olması için bir şifrenin uygulama dosyalarında saklandığını belirten BTK Başkanı, bu şifre edildiği takdirde başka kaynaklardan erişmenin mümkün olduğu yani, mesajların okunabildiği yönünde kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Whatsapp tarafından yapılan açıklamada uygulamanın son derece güvenli olduğu bilgisi paylaşılırken, bu açıklama sonrasında güvenlik zafiyeti oluşması kafalarda soru işaretleri bıraktı. BTK başkanı, açıklamasında " WhatsApp, uçtan uca şifrelenen mesajlarınızı 'gerektiğinde' okuyabiliyor. Cihazın hafızasında saklanan bir 'anahtar' yardımıyla şifre çözülüyor " sözlerini söyledi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.