Yeni PÖH Alımında KPSS Şartı Olacak mı? Başvuru Şartları Ne Olacak?

Yeni dönem polis özel harekat alımı ne zaman yapılacak? Sosyal medya üzerinde konuşulan PÖH alımında KPSS şartı istenecek iddiaları doğru mu? Başvuru şartları nasıl olacak?

Yayınlanma:
Yeni PÖH Alımında KPSS Şartı Olacak mı? Başvuru Şartları Ne Olacak?

Yakın zamanda yayımlanması beklenen Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya binlerce memur alımı için kadro ihdas edilmesi bekleniyor. Yeni PÖH alım ilanı beklenirken sosyal medya üzerinde yeni PÖH alımı için KPSS şartı istenecek iddiaları dolanmaya başladı. Peki yeni dönem PÖH alımında başvuru şartları ne olacak? KPSS şartı yeni PÖH alımında aranacak mı? PÖH alım ilanı ne zaman yayımlanacak? İşte tüm cevaplar...

Geçtiğimiz yıl yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede Emniyet Genel Müdürlüğüne yeni dönem polis özel harekat alımı için 10 bin kişilik kadro ihdas edilmişti. Kadro ihdası ile birlikte özel harekat polisi alımı başvuru şartlarında bazı düzenlemeler de yapıldı. Başvuru yapacak adaylarda istenen KPSS şartı KHK ile kaldırılırken eğitim seviyesi de lise düzeyine kadar düşürüldü. Bu KHK'nın ardından yayımlanan başka bir KHK ile de askerlik şartı kaldırıldı.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

Yeni dönem polis özel harekat alımının 2018 yılında yayımlanması bekleniyor. Edindiğimiz son bilgilere göre PÖH alım ilanının Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Şubat sonu veya Mart ayı başında yayımlanması bekleniyor.

KPSS Şartı Olacak mı?

Sosyal medyada dolaşan bazı iddialarda yeni PÖH alımında KPSS şartının aranacağı belirtiliyor. Ancak KHK ile değiştirilen başvuru şartları yine bir KHK ile değiştirilebilir. Ancak hükümet kanadından herhangi bir değişiklik sinyali gelmedi.

Bu nedenle yeni PÖH alımının aşağıdaki şartlara göre yapılması bekleniyor.

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

# 18 yaşını tamamlamış ol olmak ve 28 yaşından gün almamış olmak

# En az lise mezunu olmak,

# Erkeklerde boyun en az 167 cm, bayanlarda ise 162 cm olması,

# Herhangi bir siyasi parti üyeliğinin bulunmaması,

# Güvenlik soruşturması olumlu olmak,

# Kamu haklarından mahrum olmamak.

İlan yayımlandığı anda haberdar olun.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.