Yeni Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Lise Mezunları Arasından mı Yapılacak?

Yeni dönem polis özel harekat alımları ne zaman yapılacak? PÖH alım ilanı nerede yayımlanacak? Yeni dönem PÖH alımı lise mezunları arasından mı yapılacak? Yaş şartı esnetilecek mi? PÖH alımında bayan adaylara kadro ayrılacak mı? Cevaplar ve daha fazlası haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Yeni Polis Özel Harekat (PÖH) Alımı Lise Mezunları Arasından mı Yapılacak?

Yeni dönem Polis Özel Harekat alımını bekleyen on binlerce adayın büyük bir heyecan ve merakla sorduğu bir soru var. O da yeni dönem PÖH alımı yine lise düzeyinden mi yapılacak? sorusu oldu. Yeni dönem polis özel harekat alımlarının da lise düzeyinden yapılmasını isteyen adaylar, gerek sosyal medya gerek se forum sayfaları üzerinden paylaşımlar yaparak seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz gün yayımlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname ile EGM'ye 32 binden fazla personel alımı için kadro verildi. Bu kadro sayısının verilmesinin ardından adaylar yeni polis alımlarını beklemeye başladı. Yeni polis alımlarını bekleyen adaylar arasında büyük çoğunluk polis özel harekat alımlarını bekliyor.

PÖH alımlarının Ekim-Kasım döneminde yapılması bekleniyor.

PÖH Alımı Lise Düzeyinden mi Yapılacak?

Son PÖH alımında başvuru şartları oldukça esnetilmiş, eğitim seviyesi lise düzeyine indirilmiş, KPSS puan şartı ile askerlik şartı da kaldırılmıştı. Başvuruların bu şekilde olması nedeniyle 280 binden fazla aday, PÖH olmak için başvuru yapmıştı. Bu alımın ardından ise yapılan POMEM alımına yeteri kadar başvuru olmamıştı. Bu nedenle yeni KHK'da ön lisans mezunlarına POMEM yolu açıldı. POMEM'lere personel alımında başvuru şartlarının esnetilmesi, yeni dönem PÖH alımlarının da lise düzeyinden olacağını gösteriyor.

Yaş Şartı Esnetilecek mi?

PÖH alımlarında yaş şartının esnetilmesini isteyen binlerce aday, sosyal medya ve forum sayfaları üzerinden kampanya yürütüyor. Ancak bu konuda bir çalışmanın henüz yapılmadığı biliniyor.

Bayanların Kadro Talebi?

Bayan adaylar ise yeni dönem polis özel harekat alımında kendilerine kadro verilmesini istiyor.

Yeni dönem jandarma özel harekat alımlarından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.