Yeni Yasama Yılı Ne Zaman Başlıyor? Taşerona Kadro Yasası Meclise Ne Zaman Gelecek?

Kadro bekleyen taşeron işçileri sevindiren açıklamalar art arda gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yaptıkları son açıklamalarda kadro meselesinin yeni yasama yılında çözüleceğini söyledi. Peki yeni yasama yılı ne zaman başlıyor? Taşerona kadro yasası ne zaman meclise gelecek? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Yeni Yasama Yılı Ne Zaman Başlıyor? Taşerona Kadro Yasası Meclise Ne Zaman Gelecek?

Son günlerde art arda gelen taşerona kadro açıklamaları, taşeron işçileri sevindirdi.

İlk olarak geçtiğimiz gün canlı yayında gündeme ilişkin önemli konuları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyona yakın işçinin beklediği kadro meselesine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşerona kadro meselesi ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Bu konu tamamen hükümetimizin gündeminde, kısa bir süre içerisinde sayın başbakanımız gelinen noktayı açıklayacaktır diye düşünüyorum"

Bu açıklama ile sevinen taşeron işçilere bir sevindirici haber de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. Bakan Sarıeroğlu, taşerona kadro için yeni yasama yılını işaret etti ve 2017 yılı bitmeden bu konunun çözüme kavuşturulacağını söyledi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ile ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, yeni yıla girmeden bu konuyu çözeceklerinin müjdesini daha önce vermişti. Bakan Sarıeroğlu bu sözlerinin ardından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnşallah bu beklentiyle ilgili biz Maliye Bakanlığı ile birlikte göreve geldiğimiz ilk günden itibaren son bir aydır da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'nin gündeminden, taşerondaki kardeşlerimizin gündeminden bu konuyu kaldırmayı arzu ediyoruz. Kamuda istihdam imkanlarının geliştirilmesiyle alakalı geçmişe baktığımız zaman taşeron konusu, ben taşeron örgütlenmesi yapmış, taşerondaki işçilerin örgütlenmesi yapmış bir sendikanın genel başkanlığından milletvekilliğine geçtim. Bu bağlamda taşerondaki kardeşlerimizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Beklentilerini de biliyoruz, ama yapılan düzenlemeleri de çok iyi biliyoruz. Geçmişte gerçekten çok kuralsız bir alandı ama bugün baktığımızda gerçekten sendikal örgütlenmenin yapıldığı, toplu sözleşmelerin bağıtlandığı, kıdem tazminatının güvence altına alındığı, izin haklarının, ücretlerin devlet güvencesi altında olduğu daha kurallı bir sistem söz konusu. Burada beklentinin sınırlarını da biliyoruz. İnşallah bir çözüm konusunda irademizi ortaya koyacağız. Önümüzdeki dönemde hem Türkiye'nin hem de taşerondaki kardeşlerimizin gündeminden bu konuyu çıkarmayı arzu ediyoruz."

Türk-İş Başkanı Atalay'dan Açıklama

Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan son açıklamada taşerona kadro ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Hükümetin taşeron işçilerle ilgili açıklamalarını olumlu karşılıyoruz. Bizim için umut verici. Bu iş, yıl sonuna kadar çözüme kavuşturulmalı çünkü taşeron işçi sayısı 900 bine, bıçak da kemiğe dayandı. İnsanların artık beklemeye tahammülü kalmadı. Herkes beklentileri karşılayacak bir çözüm bekliyor. 900 bin taşeron işçisi ve bunların aileleri dikkate alındığında toplam 4-5 milyon insanın gözü kulağı bu konuda."

Değerlendirme: Taşerona kadro ile ilgili gelen son açıklamalar gayet umut vericidir. Bu şekilde devam edilmesi ve bu açıklamaların arkasında durularak sorunun çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Ekim ayının ilk günü başlayacak yeni yasama yılında kadro meselesinin en kısa sürede meclise gelmesi gerekmektedir. Zira yasanın Meclise gelmesi Ekim ayından sonra olursa süreç 2018'e uzayabilir.

Taşeron haberleri için 5haber'i takipte kalın.

Facebook Grubu için TIKLAYINFacebook Sayfası için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.