Yılbaşının Vazgeçilmezi Hindi Satışları Başladı-Hindi Fiyatları Belli Oldu

Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi haline gelen Hindi, bugünden itibaren satışa sunulmaya başladı. İşte Hindi fiyatları.

Yayınlanma:
Yılbaşının Vazgeçilmezi Hindi Satışları Başladı-Hindi Fiyatları Belli Oldu

Yılbaşının yaklaşması ile birlikte Türkiye genelinde, yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olarak nitelendirilen hindi satışı başladı. Kayseri'de başlayan hindi satışlarında geçtiğimiz yıl 100 TL'den satılan hindiler, bu yıl 130 TL'den satışa sunuluyor.

Hindi satıcısı Kayserili Mustafa Demir, kendilerinin beslediği hindilerin fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla çok fazla artmadığının altını çizdi. Hindi fiyatlarının, dişi-erkek olmalarına ve kilolarına göre belirlendiğini ifade eden hindi satıcısı Mustafa Demir, "Bu sene hindileri 120-135 liradan satıyoruz. Hindilerimiz canlı olarak 8- 10 kilo arasında. Hindilerimiz, kanatlarının altı sarı olduğu zaman yağlı, beyaz olduğu zaman yağsızdır. Hindi almak isteyenler tüylerinin düz, kanat altlarının sarı ve beyaz olmasına dikkat etsinler." sözlerini söyledi.

Yılbaşı hindilerini eşi ile birlikte yetiştirdiğini vurgulayan Mustafa Demir, "Erkek ve dişileri ayrı yaylıma çıkarıyoruz. İkisinin lezzeti çok farklıdır. Hindiler yılbaşında genellikle dolma halinde pişiriliyor. Hindilerimiz, organik beslendiği için etleri de oldukça lezzetlidir." açıklamalarında bulundu.

Yılbaşı Süsleri Raflardaki Yerini Aldı

Kayseri'de, organizasyon işleri yapmakta olan esnaf Hasan Nayman, yılbaşı öncesi süs eşyalarının raflardaki yerini aldığını söyledi.

Yılbaşının yaklaşmasıyla süs eşyalarının satışına başladıklarını belirten Hasan Nayman, "Yılbaşında çam, çamdalı, vitrin için cicitoplar, kar taneleri, parti şapkaları, simler, konfeti, volkan, parti malzemeleri ve kalpli mumlarımızı satışa çıkardık. 100-150 lira para harcayarak kişiler evlerini süsleyebilirler" dedi. Nayman, "Satışlarımız çok zayıf. Ekonomik şartlardan dolayı satışlarımızdan hiç memnun değiliz. Artık mağazalar bile fazla vitrin süslemesi yapmıyor. İnşallah ileride işlerimiz düzelir" diye konuştu.

5haber.com  | Kayseri

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.