2017 Regaip Kandili Hangi Güne Denk Geliyor? Regaip Gecesi Neler Yapılmalı , Nasıl Eda Edilmeli?

2017 yılı Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili bu yıl hangi güne denk geliyor? İşte 2017 yılı Regaip Kandili tarihi ve Regaip gecesi yapılması gereken ibadetler.

Yayınlanma:
2017 Regaip Kandili Hangi Güne Denk Geliyor? Regaip Gecesi Neler Yapılmalı , Nasıl Eda Edilmeli?

Müslüman Alemi için mübarek gün ve geceler arasında bulunan Regaip Kandiline yaklaşıyoruz. Peki Regaip kandili ne zaman? Regaip kandili hangi güne denk geliyor? Regaip Kandili gecesi ne yapmalı? Regaip'in kelime anlamı nedir? Regaip Kandili'nde yapılması gerekenler nelerdir? Regaip Gecesi nasıl değerlendirilmeli? İşte 2017 yılı Regaip Kandili hakkında genel bilgiler.

İslam Alemi tarafından yılın mübarek ayları olarak kabul edilen Üç aylara yaklaşıyoruz. Üç aylara yaklaşmamız ile birlikte internet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri de üç ayların ne zaman başlayacağı sorusu oldu. Mübarek üç ayların ilki Recep, ikincisi Şaban, sonuncusu da bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayıdır.

Üç aylara yaklaşılması ile birlikte de en çok merak edilen kelimelerden biri mübarek gün ve geceler oldu.

2017 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili ise üç ayların ilk kandili olması vesilesi ile büyük önem taşıyor. Müslüman alemi, Regaip Kandili gecesi namazlar kılarak, gündüzünü oruçlu geçirerek, akşamında da kuran ve dualarla süslenmeli ve bir kurtuluş vesilesi olarak görülmelidir.

Regaip Kandili Ne Zaman?

2017 yılı Regaip Kandili 30 Mart gecesini 31 Mart gecesine bağlayan gece eda edilecek.Regaip gününü oruçlu geçirmek isteyen vatandaşlar, 30 Mart Perşembe günü oruç tutarak bu mübarek günün feyzinden yararlanabileceklerdir.

Regaip Kandilinde Hangi İbadetler Yapılmalı?

# Kuran okunmalı ve okuyanlar dinlenmelidir.

# Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'e salatı selamlar getirilmeli ve şefaati ümit edilmelidir.

# Bol Bol Tefekkürde bulunulmalı. “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular ele alınmalıdır.

# Bol Bol kaza namazı kılınmalı, kazan amazı yoksa nafile namazlar kılınmalıdır.

# Geçmişin muhasebesi yapılmalı, şimdinin ve geleceğin planı çizilmeli ve geçmiş günahlar için tövbe edimelidir.

# Mü'minlerle helalleşilmelidir.

# Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı ve muhtaç kimseler  ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

# Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle kılınmalı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.