250 Kilo Deniz Patlıcanı Toplayan İki Kişiye Bin 113 TL Para Cezası

Balıkseri Ayvalik'ta, yasak olmasına rağmen iki kişinin deniz patlıcanı yakaladıkları ihbarı alınması üzerine operasyon düzenledi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
250 Kilo Deniz Patlıcanı Toplayan İki Kişiye Bin 113 TL Para Cezası

Yasak olmasına rağmen Balıkesir'in Ayvalık İlçesinde 250 kilo deniz patlıcanı yakalandı. Toplanması yasak olan deniz patlıcanını topladıkları belirlenen iki kişiye, 7 çuval içinde 250 kiloya yakın deniz patlıcanı topladıkları gerekçesiyle bin 113' er Türk Lirası idari para cezası verildi.

Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan bir ihbarı değerlendirerek operasyon düzenledi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali Bey Adası, Namık Kemal Mahallesi, Pateriça bölgesi civarında, yasak olmasına rağmen deniz patlıcanı toplayan kişiler olduğunu belirledi. Bunun üzerine bölgeye Ayvalık Su Ürünleri Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle operasyon düzenlendi. F.B. ve E.K., denizden topladıkları yedi ayrı çuval içindeki toplam 250 kilo deniz patlıcanı ile suçüstü olarak yakalandı.

Ekipler, düzenledikleri operasyonda, toplanması yasak olan deniz patlıcanlarına el konulurken F.B. ve E.K.'ye 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa Muhalefet ettikleri nedeniyle bin 113'er Türk Lirası idari para cezası kesildi. Ele geçirilen deniz patlıcanları Ali Bey Adası'ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı İskelesi'nden denize dökülerek doğal ortamlarına geri bırakıldı.

Tayvan, Singapur, Hong Kong, Çin ve Kore gibi ülkelerin mutfağında kullanılan deniz patlıcanları, son dönemlerde Uzak Doğu'ya gönderilmesi nedeniyle yasaklanmıştı. Yakalanması yasak olmasına rağmen yoğun olarak yakalandığı öğrenilen deniz patlıcanının yukarıda yazan ülkelere el altından gönderildiği ortaya çıktı. Bu deniz canlısının sayısındaki azalmanın denizlerdeki yaşamı olumsuz etkilediği belirtildi.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takitpe kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.