Altın, güne değer kaybederek başladı

Dün, günü 0,32 azalışla 1.677₺'de kapatan ve gün boyu 1.676 - 1.725₺ civarlarında seyreden altın, güne düşüşle başlayarak 1.675₺ 'den işlem gördü. Fed Başkanı Neel Kashkari, "Ekonomi görünenden daha güçlüyse faizlerin biraz daha yükselmesi ve uzun süre yüksek tutulması gerekecek." dedi. Banka yetkilileri, bu sözlerinde faizin bir süre daha yüksek seviyelerde kalması gerektiğine dair ipuçları veriyor.

Yayınlanma:
Altın, güne değer kaybederek başladı

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI

Çeyrek altın 2.752₺ işlem görürken, cumhuriyet altını 11.108₺'den işlem görmekte.

FED FAİZ ORANLARINI BİR KEZ DAHA ARTIRMA EĞİLİMİNDE GÖRÜLÜYOR.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası yetkililerinin "Şahin" tavrının yatırımcıların ilgisini çektiğini ve ABD hükümetinin kapanma ihtimalinin endişelendirdiğini ifade etmekteler. Fed yetkilileri faizleri beklenenden uzun süre yüksek kalabilme ihtimalinin olduğunu belirtmeye devam etmekteler. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, "Eğer ekonomi göründüğünden daha güçlüyse, faizlerin bir süre daha yüksek seviyelerde kalması gerekebilir" yorumunu yaparken, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, faiz oranlarının piyasa beklentilerinin ötesinde uzun bir süre boyunca yüksek kalabileceğini dile getiriyor.

Diğer yandan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz gün, Türk lirası dönüşümlü Kur Koruma Mevduat hesapları için minimum faiz zorunluluğunu kaldırdığını açıkladı. TCBM Başkanı Hafize Gaye Erkan, "₺ varlıklarına yönelik yerel ve uluslarası talebi artırmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Analizciler, bugünün yerel veri gündeminin sakinliğinden, fakat ABD'de inşaat izinleri, konut fiyat endeksi, yeni konut satışları gibi bir çok bilgiyi takip edeceklerini belirtmekteler. Teknik olarak ons fiyatlarının 1.910 dolar direncinde olduğunu vurgulamaktalar.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.