Beşiktaş Çeyrek Final Kapsını Araladı (Olimpiakos: 1 Beşiktaş: 1 Maç Sonucu)

UEFA Avrupa Ligindeki tek temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Olimpiakos ile 1-1 berabere kalarak tur için avantaj sağladı. İşte karşılaşmanın önemli anları ve maç ile ilgili detaylı bilgi.

Yayınlanma:
Beşiktaş Çeyrek Final Kapsını Araladı (Olimpiakos: 1 Beşiktaş: 1 Maç Sonucu)

UEFA Avrupa Ligi son 16 tur ilk karşılaşmasında mücadele eden tek temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Olimpiakos ile 1-1 berabere kalarak tur için avantaj yakaladı.

Karşılaşmaya baskılı başlayan ve maç sonuna kadar baskılı oyununu sürdüren Beşiktaş, farklı galibiyetle ayrılabileceği maçta beraberliğe razı oldu. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final öncesi avantaj yakalayan Beşiktaş, haftaya oynanacak olan rövanş karşılaşmasında da lehine bir sonuç alaran çeyrek finale çıkmayı hedefliyor.

Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren rakibi üzerinde baskıyı kuran siyah beyazlı ekibimiz, seri paslar ve akıcı oyunu ile adeta rakibine top oynatmadı. Cambiasso'nun attığı gol dışında hemen hemen hiç pozisyonu olmayan Olimpiakos ise sahada adeta silikti.

İkinci yarının hemen başında beraberlik golünü Aboubakar ile bulan Beşiktaş, golün ardından baskılı oyununu sürdürdü ve Quaresma, Babel, Cenk ve Aboubakar ile gol pozisyonlarına girdi. Ancak bu pozisyonlar maçın sonucunu değiştirmedi ve Beşiktaş deplasmanda Olimpiakos 1-1 ile berabere kalarak tur için avantaj sağladı.

Maç Özeti

# 19'uncu dakikada Tosic ile Marcelo'nun anlaşamamasından yararlanan Elyounoussi'nin sağ çaprazdan vurduğu top, kaleci Fabri'de kaldı.

# 36'ncı dakikada Tosic'in uzaklaştırdığı topla buluşan Ansarifard'ın ortasına Marcelo müdahale edemeyince meşin yuvarlak ile buluşan Cambiasso, topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

# 41'inci dakikada Beşiktaş'ın kazandığı serbest vuruş sonrası Talisca'nın şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

# 49'uncu dakikada Quaresma'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruş sonrası meşin yuvarlak az üstten kornere gitti.

# 53'üncü dakikada Olympiakos kalecisi Leali'nin uzaklaştırmak istediği topla buluşan Aboubakar, meşin yuvarlağı ceza yayına kadar sürdü ve ağlarla buluşturdu:

# 58'inci dakikada Olympiakos ceza alanında topla buluşan Aboubakar, şansını tekrar denedi ancak kaleciyi geçen meşin yuvarlağı Retsos engelledi.

Beşiktaş Taraftarına Saldırı

Olympiakos ile Beşiktaş arasında Karaiskakis Stadı'nda oynanan maça kulüp davetlisi olarak gelen siyah-beyazlı taraftarlara karşılaşmanın beraberlik golü sonrası sevinç anlarında Yunan taraftarlardan yabancı madde atıldı. Bir süre iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Rövanş Ne Zaman?

Futbol severlerin en çok merak ettiği sorulardan biri de rövanş karşılaşmasının ne zaman olduğu sorusu oldu. Vodafone Arena Stadyumundaki rövanş maçı 16 Mart Perşembe günü oynanacak.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.