Borussia Dortmund'lu Youssoufa Moukoko yaşını yanlış beyan etmekle suçluyor

Borussia Dortmund forması giyen Kamerun kökenli genç Alman futbolcu Youssoufa Moukoko hakkında skandal bir iddia gündeme geldi. Başarılı yıldız, söylentiler sonrası futbol camiasını adeta salladı. 2004 yılında Afrika ülkesinde...

Yayınlanma:
Borussia Dortmund'lu Youssoufa Moukoko yaşını yanlış beyan etmekle suçluyor

Borussia Dortmund forması giyen Kamerun kökenli genç Alman futbolcu Youssoufa Moukoko hakkında skandal bir iddia gündeme geldi. Başarılı yıldız, söylentiler sonrası futbol camiasını adeta salladı. 2004 yılında Afrika ülkesinde dünyaya gözlerini açan ve 2014 yılında Almanya'ya taşınan ismin yaşı tartışma başlattı.

Geçtiğimiz hafta Kamerun milli takımı, 17 yaş altı takımının Orta Afrika elemelerinde yeşil sahada boy göstermeye hazırlanıyordu. Fakat Afrika Kupası için 30 sporcudan 21 tanesi yaş testlerinde başarısız oldu. Dortmund ekibinin yıldız ismi Youssoufa Moukoko'nun da benzer bir skandala karıştığı öne sürüldü.

Youssoufa Moukoko'nun yaş iddiaları, transferlerinin önüne geçti

Borussia Dortmund forması giyen genç futbolcu Youssoufa Moukoko pek çok Avrupa takımı tarafından dikkatle takip edilen bir isimdi. Premier Lig'in önde gelen isimlerinden Chelsea ve Newcastle United takımları, yaş manipülasyonu ile ilgili başlatılan soruşturmaların başlaması ile birlikte oyuncuyu bünyelerine katmaktan vazgeçti.

Youssoufa Moukoko'nun yaş iddiaları, transferlerinin önüne geçti

Almanya'daki doğum belgesine göre Moukoko'nun 2000 yılında dünyaya geldiği iddia ediliyor. Fakat oyuncunun gerçekte dört yaş daha büyük olduğu söyleniyor. Borussia U-23 takımı teknik direktörü Timo Preus da konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. "Belki gerçekte bir ya da iki yaş büyüktür. Ama kesinlikle 17 yaşında değil. Bu onun için çok zor. Onu suçlayacak bir şey yok. Çocuk hile yapmıyor ya da başka bir şey amaçlamıyor."

Avrupa'dan teklifler alan Youssoufa Moukoko, yaşanan son durumdan sonra Borussia Dortmund takımında kalmaya karar verdi. Kulüple sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan genç yıldız, muhtemelen anlaşmasını uzatacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.