Canan Karatay'dan Çorba Pişirme Sırları: Sağlıklı Çorba Nasıl Yapılır? Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Ünlü doktor Canan Karatay, çorba tüketimiyle ilgili yanlış bilinenler ve sağlıklı çorba yapımı hakkında önemli ipuçları paylaştı. Karatay, doğru çorba pişirme tekniklerinin yanı sıra, çorbalarda yapılan yaygın hataları da dile getirdi.

Yayınlanma:
Canan Karatay'dan Çorba Pişirme Sırları: Sağlıklı Çorba Nasıl Yapılır? Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Sağlıklı beslenme konusunda sıkça tavsiyelerde bulunan Canan Karatay, bu kez çorba pişirme yöntemleri üzerine dikkat çekti. Karatay, pek çok kişinin yanlış bildiği, sağlıklı ve lezzetli çorba yapımı konusunda değerli bilgiler verdi.

Ünlü hekim, çorbalarda bulunan vitaminlerin kaybolmaması için çorbanın kısık veya orta ateşte pişirilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, pürüzsüz bir kıvam elde etmek için yaygın olarak kullanılan blender veya mutfak robotlarının aslında sebzelerin ve etin kimyasını bozarak besin değerlerini düüştürdüğünü vurguluyor. Karatay, bunun yerine sebzelerin rendelenmesi ya da ufak parçalar halinde doğranmasını tavsiye ediyor.

Çorba yapımında sıkça yapılan bir diğer hata ise soğanın pembeleştirilmesi ve un ile yağın kavrulması. Karatay, bu yöntemlerin çorbayı sağlıksız hale getirdiğini ifade ediyor. Doğru çorba tarifi ile ilgili olarak ise, un yerine sütlü, yoğurtlu, sirkeli veya limonlu terbiyelerle çorba yapılmasını öneriyor. Hazır tavuk suyu ya da et suyunun kullanılmaması gerektiğini belirten Karatay, etli yemeklerden elde edilen suyun çorbalarda değerlendirilebileceğini de ekliyor.

Canan Karatay ayrıca, çorbalara yanlışlıkla ilave edilen fazla yağların, marul yaprağı kullanılarak tencereden alınabileceğini belirtiyor. Bu ilginç ve pratik yöntemle, fazla yağın marul yaprağına yapışarak çorbadan uzaklaştırılabileceğini ifade ediyor. Bu bilgiler, sağlıklı ve lezzetli çorba yapmak isteyenler için önemli bir rehber niteliğinde.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.