Galatasaray - Beşiktaş Derbi Sonucu Ne olur ?

Galatasaray Beşiktaş derbisi, öncesi köşe yazarımız Emre Dokuyucu maçı ve iki takımın avantajlı yönlerini değerlendirdi.

Yayınlanma:
Galatasaray - Beşiktaş Derbi Sonucu Ne olur ?

Bugün Galatasaray için de Beşiktaş için de çok önemli bir maç olacak, Kaybeden taraf büyük olasılıkla Şampiyonluk yolunda ki iddiasını yitirecek gibi görünüyor.

Önce Beşiktaş Tarafından Bakalım İsterseniz.

Beşiktaşlıların bu hayati derbide en çok güvendiği isim Teknik Direktörü Sergen Yalçın gibi görünüyor. Sergen Yalçın hafta boyunca takımını stresten uzak tutup maçı kazanabilmesi için elinden gelen motivasyonu sağladı. Oyuncular ise bu maça kazanabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve bu maçı kazanacaklarını dile getirdiler.

Beşiktaş'ın bu maç için en kritik olan bölgesi defansı ve performansı çok kötü olan kalecisi Karius olduğu net bir şekilde görünüyor. Buna rağmen orta sahada Atiba ve Elneny performasına göre maçın gidişatı netleşecek ve Beşiktaş kazanabilirse şampiyonlukta ki ümidini devam ettirecek. Beşiktaş açısından bir nebze avantaj olan birşey varsa oda maçın seyircisiz oynanacağıdır. Galatasaray'ın seyircisi önünde ne kadar iyi futbol oynayıp rakiplerini yendiği büyük bir gerçektir. Her ne kadar taraftarların yaşamları için olası bir hastalık önlemi olarak görünse de Galatasaray açısından bir dezavantaj gibi görünüyor.

Galatasaray Cephesinde durumlar nasıl? 

Öte yandan Galatasaray bu maç için galibiyete daha yakın gibi görünüyor. Çünkü Galatasaray 8 maç  üst üste kazanmış ve güzel bir galibiyet serisi yakalamış olsa da geçen hafta Sivas'ta berabere kalmış olmasına rağmen oynadığı futbol ve mağlup duruma düştükten sonra oyunu bırakmayıp kendi oyununa devam etmesi Galatasaray'ın kazanmaya yakın olan tarafları gibi görünüyor. Ancak şu bir gerçek ki Galatasaray Beşiktaş karşısında galibiyet elde ederse muhtemelen sezon sonunda Şampiyonluğa uzanan taraf olabilecektir.

Öte yandan günün diğer önemli maçı Trabzonspor-Başakşehir maçına değinelim. Galatasaray-Beşiktaş maçının gölgesinde kalmış olsa da aslında Süper ligin 1. ve 2. 'nin maçı kazanan taraf büyük şampiyonluk yolunda büyük bir kazanç sağlayacağı kesin. Özellikle Trabzonspor kendi evinde çok iyi oynadığı ve Başakşehir'in de hafta içi Uefa Kupası maçı oynadığı düşünülürse muhtemel galibiyet Trabzonspor tarafında olacaktır.

Emre Dokuyucu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.