Emekliler İçin Ek Gelir Kapısı-Emekli Olunca Hangi İşler Yapılabilir?

Türkiye'de emekli olan milyonlarca vatandaşımız halen çalışmakta. Çalışmayan emeklilerin birçoğu da ek gelir aramaktadır. İşte emekliler için ek gelir kapısı olabilecek sektörler ve işler.

Yayınlanma:
Emekliler İçin Ek Gelir Kapısı-Emekli Olunca Hangi İşler Yapılabilir?

Ülkemizde emekli olduktan sonra geçim sıkıntısı çeken milyonlarca vatandaş bulunuyor. Normal maaşın emekliliğe geçince bir anda ciddi miktarda düşmesi, hayat şartlarının gün geçtikçe pahalılaşması, kiraya, elektriğe, suya, doğalgaza ve benzine gelen zamlar emeklilerimizin belini büküyor. Bu dar boğazdan tek çıkış yolu ise emeklilikte ek iş yapmak veya işyeri açmak olarak karşımıza çıkıyor. İşte emekli yapılabilecek işler.

Oya ve El İşleri

Emekli olduktan sonra evde çok sık zaman geçiren bayanların ilk başvurduğu yollardan biri el işleri, örgü ve dantel gibi evde rahatlıkla yapılabilecek işler. örgü ve dantellerin yanı sıra takı ve aksesuar işleri de evde yapılabilecek işler arasında.

Organik Ürün

Kaldığınız ev bahçeli ise ve organik ürün yetiştirilebilecek seviyede ise, size en güzel ek gelir sağlayacak kapı organik tarımdır. Bahçenizde organik olarak sebze ve meyve üreterek hem kendi pazar masraflarınızı azaltmış olur, hemde anlaşabileceğiniz bir manav ya da markete bu ürünleri tamamen organik şekilde güzel fiyatlarla satabilirsiniz.

Kutu İşi

Bazı matbaaların ve kutu üretim fabrikaları, cezerye kutusu montaj işlerini dışarıya vermektedir. El becerisi ve pratiklik isteyen bu iş sayesinde evde kutu montajı yapabilir, yaptığınız kutu başına kendinize ek gelir sağlayabilirsiniz.

Gayrimenkul Danışmanlığı

Birçok gayrimenkul şirketi, emekli danışman alımı yapmaktadır. Sizde bunlardan birine başvurarak hem ağır olmayan bir işte çalışır hem de evinize ek gelir sağlarsınız.

Mesleğe Göre Ek İş

Birçok şirket, fabrika ve işyeri, genç istihdamı bir kenara bırakıp, sigorta sorunu olmadığı için emekli vatandaşlara imkan sağlamakta. Bu nedenle part-time veya full-time olarak birçok işyerinde emekli olarak iş bulmanız mümkün.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.