En Güzel SMS ve Resimli Kutlu Doğum Mesajları 2017

En güzel ve anlamlı kutlu doğum haftası mesajları haberimizde. Peki Efendimiz (S.A.V.) ne zaman dünyaya geldi? İşte bu nurlu haftada sevdiklerinize ve yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel ve anlamlı kutlu doğum mesajları.

Yayınlanma:
En Güzel SMS ve Resimli Kutlu Doğum Mesajları 2017

İslam Alemi tarafından mübarek kabul edilen ve Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğum haftası olarak bilinen kutlu doğum haftası Müslüman alemi tarafından anılıyor. İşte bu mübarek günlerde sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel mesajlar ve Efendimiz (S.A.V.) hakkında söylenmiş sözler.

# "Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bilmezler.”

Muhtaç değilsin ki kullara Resul, ümmetin sana muhtaçtır,Senin ümmetin olmak ya Muhammed, şereftir, başlarda taçtır." Kutlu doğum haftası mübarek olsun.

# Yâ Resulallah (S.A.V.), eğer sen, gelmeseydin alemlerde güller açmaz, bülbüller ötmez, meçhul Esma Adem’e Varlığın manası kalmazdı.

# Ey Mekke ! Güzelliklerinle durdun.doğumunu mu bekledin bu kutlu rasulün. sonsuz selam, salat, sana canım Peygamberim.

# Hz. Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla layıktır. -Tolstoy-

# En sevgiliye, sin ey nur, içimize sin, sensin bize O’ndɑn esin, hiç şüphe yok teksin kesin, en sevgilisi herkesin.

Efendimiz (S.A.V.)'in Doğum Tarihi Ne Zaman?

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum tarihi hakkında kesin bir bilgi yoktur. Ancak bu konuda detaylı bir çalışma yapan Hindistanlı Müslüman ilim adamı Prof. Muhammed Hamidullah, bu araştırma ve hesaplamalarına göre Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğum tarihinin 17 Haziran 569 olduğunu doğru veya doğruya en yakın tarihi olarak ortaya koymaktadır.

Mısırlı astronomi bilgini Mahmut Paşa el-Felekî’nin araştırmalarına göre iseHz. Muhammed (S.A.V.)in doğum tarihi 20 Nisan 571’dir.

Lawrence I. Conrad Hz. Muhammed (S.A.V.)in de doğum tarihi araştırmasını içeren takvimler ile ilgili çalışmasında Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğum tarihini kaba bir hesapla 570 yılı olarak vermektedir.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.