Kar kış kıyamet kapıya dayandı! 15 ilde yer yerinden oynayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava raporunu yayınladı ve Türkiye genelinde beklenen hava koşullarıyla ilgili önemli uyarılar içeriyor. Ülkenin çeşitli bölgelerinde kar, sağanak yağış ve fırtına gibi olumsuz hava şartlarının etkili olması bekleniyor. Kış mevsiminin geri dönüşü, vatandaşları dikkatli olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyor. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Kar kış kıyamet kapıya dayandı! 15 ilde yer yerinden oynayacak

Meteoroloji raporuna göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülüyor. Marmara, Ege, Akdeniz (Antalya ve Mersin il merkezi hariç), İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş ve Erzurum çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Sağanak yağışlar, yer yer gök gürültülü sağanaklarla birlikte özellikle Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili olacak.

Meteoroloji uzmanları, vatandaşları ani yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle Karadeniz'in yüksek kesimlerinde beklenen yağışlar, sele neden olabilecek potansiyele sahip olabilir. Sürücülerin ve yayaların dikkatli olması, olası su baskınlarına karşı önlem almaları önem taşıyor.

YURT GENELİNDE OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI İÇİN UYARI GELDİ

Meteoroloji uzmanları, vatandaşları ani yağışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle Karadeniz'in yüksek kesimlerinde beklenen yağışlar, sele neden olabilecek potansiyele sahip olabilir. Sürücülerin ve yayaların dikkatli olması, olası s

Son meteoroloji raporuna göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege (Denizli hariç), İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yetkililer, bu bölgelerdeki yağışların dikkat çekici olabileceği ve ani su baskınlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Raporda ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu belirtildi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Son hava raporuna göre, Türkiye genelinde kar, sağanak yağış ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarının etkili olması bekleniyor. Vatandaşların bu duruma karşı gerekli tedbirleri alması ve yetkililerin uyarılarını dikkate alması önem taşıyor. Herkesin güvenliği için hava durumu uyarılarını yakından takip etmekte fayda var.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.