Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı (11-12-13 Mart Haritalı Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdülüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler çin uyarılarda ve bilgilendirilmede bulunuldu. İşte Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklaması ve ülke genelinde 3 günlük hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
Meteoroloji'den Şiddetli Yağış Uyarısı (11-12-13 Mart Haritalı Hava Durumu)

Meteorolojiden, hafta sonu Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde şiddetli sağanak yağış beklendiğini duyurusu yapıldı. Meteoroloji tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunarak, şöyle denildi:

"Bugün öğle saatlerinden sonra Antalya, Mersin ve Adana çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Cumartesi günü aralıklarla kuvvetli olarak devam edeceği, Pazar günü şiddetini daha da artıracağı beklenmektedir. Hafta sonu Antalya, Mersin ve Adana illeri ve bağlı ilçelerinde metrekareye 100-200 kg yağış tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, kar erimeleri, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Toz Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batısı için toz taşınımı uyarısında bulundu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti. Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:" Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin batı kesimlerinde görülen toz taşınımının bugün akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde; yarın öğle saatlerinden sonra Mardin, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa'nın doğusu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

11 Mart Cumartesi Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu Tahmini

11 Mart, Cumartesi12 Mart Pazar Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu Tahmini

12 Mart, Pazar13 Mart Pazartesi Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu Tahmini

13 Mart, Pazartesi

5haber.com  |  Adana

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.