Meteorolojiden Son Dakika Uyarısı!! Türkiye Geneli 2-3-4 Aralık Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklamaları geldi. İşte Türkiye'de önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Son Dakika Uyarısı!! Türkiye Geneli 2-3-4 Aralık Hava Durumu

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte soğuk havalar Türkiye genelinde etkili olmaya başladı.  Soğuk havalar ile birlikte yağışlar, fırtınalar ve don olayları da ülkenin dört bir yanında görülmeye başlandı. İşte Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamaları.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Marmara ve Batı Akdeniz'de fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama şu şekilde :" Batı Karadeniz: rüzgarın cuma gün öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos), akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına, yer yer 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve tam fırtınanın cumartesi günü sabah batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Marmara Denizi: rüzgarın cuma günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, zamanla 7 ila 9 kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın cumartesi ilk saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Batı Akdeniz: cuma ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, zamanla 7 ila 9 kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Yapılan bir diğer son dakika açıklamasında ise, "Bugün akşam saatlerinden itibaren yarın sabah saatlerine kadar Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik) Batı ve Orta Karadeniz (Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat) ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde (Eskişehir, Ankara ve Çankırı) rüzgarın güneybatı yönlerden (lodos) hızını artırarak kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarılarına yer verildi.

2 Aralık Cuma Türkiye Geneli Hava Durumu

3 Aralık Cumartesi Türkiye Geneli Hava Durumu

4 Aralık Pazar Türkiye Geneli Hava Durumu

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, hava durumu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5Haber'i takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.