Prefabrik Evler Depreme Karşı Dayanıklı Mı?

Prefabrik evler, deprem sonrasında birçok kişinin gündemine aldığı konulardan. Bunun yanı sıra betonarme yapıların maliyetlerinin oldukça yoğun olması birçok kişiyi prefabrik yönlendirmiş durumda.

Yayınlanma:
Prefabrik Evler Depreme Karşı Dayanıklı Mı?

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Deprem sonrası güvenli ev konusu tekrar gündeme geldi. Peki prefabrik evler depreme karşı dayanıklı mı?

Prefabrik Evlerin Duvarları Depreme Karşı Dayanıklı Mı?

Prefabrik evlerinin dayanıklığı duvarların üretim sırasında kullanılan metaryellere göre farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak çelik veya ahşap iskelet üzerine inşa edilen duvarlar dayanıklı olmaktadır.

bungalov-evler.jpg

Duvarlar hem izolason hem de yalıtım malzemeleriyle güçlendirildiği taktirde uzun ömürlü bir dayanıklık sağlamaktadır. Prefabrik evlerin en büyük dezavantajı fiziksel ömürlerinin oldukça kısa olmasıdır. Bu tarz evlerin ömürler yaklaşık 3 ila 7 yıl arasında değişmektedir.

Prefabrik Ev Depremden Korur Mu?

Prefabrik evler depreme karşı oldukça dayanıklıdır. Ancak doğru tasarım ve güçlü malzemelerin kullanılması gerekmektedir. Aksi halde birçok sorun boy gösterebilir. Ayrıca deprem karşı dayanıklı yapıların önemli bir noktası konumlarıdır. Fay hattına yakınlığı son derece önemlidir.

prefabrik-ev.jpeg

Prefabrik evler, betonarme yapılara nazaran depreme karşı oldukça dayanıklıdır. Malzeme seçimlerinin ve doğru tasarımın olmasının şart olduğunu hatırlatmakta fayda var. Ayrıca fiyat noktasında beton yapılara göre çok daha uygundur.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.