Şevval Sam'dan "Müzeyyen" Senar Projesi

Müzeyyen Senar'ın şarkılarını söyleyeceği "Müzeyyen" gecesi için çalışmalarına devam eden Şevval Sam, Senar'ın kendisine "Doğru yoldasın. Sende gençliğimi görüyorum ve yolundan ayrılma" dediğini söyledi.Milliyet'e konuşan...

Yayınlanma:
Şevval Sam'dan "Müzeyyen" Senar Projesi

Müzeyyen Senar'ın şarkılarını söyleyeceği "Müzeyyen" gecesi için çalışmalarına devam eden Şevval Sam, Senar'ın kendisine "Doğru yoldasın. Sende gençliğimi görüyorum ve yolundan ayrılma" dediğini söyledi.

Milliyet'e konuşan Şevval Sam, provalarda sanatçının dünyasına girdiğini dile getirdi. Sam, yıllardır hayalini kurduğu Müzeyyen Senar şarkılarını bir müzikalde seslendirme projesini, 8 Şubat'ta UNIQ Hall'de gerçekleştirecek.

"Müzeyyen" projesi fikri ortaya nasıl çıktı?

- Proje hayalimdi. Birkaç senedir üzerinde düşünüyordum ama nasıl olacağını bilmiyordum. İlk zamanlar, belgesel olarak düşünüyorduk. Sonra, daha farklı duygu ekleyip müzikale çevirdik. Kostümler, dekor ve şarkılar derken hayalimizin ötesinde bir şey oldu. Ben de bu kadarını hayal etmiyordum. Tek başıma sahnede olacağım. Müzeyyen'i canlandırmıyorum, Şevval olarak onun şarkılarını söyleyeceğim. Ama bazen onun dünyasına girip, çocukluğuna, genç kızlığına ve olgunluk dönemine de bürüneceğim.

Neden Müzeyyen Senar şarkıları?

- Müzeyyen Senar'ı genç jenerasyon bilmeyebilir ama Türk müziği için çok kült bir karakterdir. Türk müziğinin ötesinde yaşam biçimi, hayata karşı duruşu, varlığı ve hayat hikayesiyle akıllara kazınmıştır. Radi Dikici'nin, 'Müzeyyen Senar Efsanesi' kitabını okuduğumda, kendi hayatımla da çok benzerlikler buldum. Onun yaşam biçimi, doğallığı ve insanlardaki etkisi beni çok etkiledi. Kitabı okuduktan sonra projeyi hayata geçirme fikri daha sıcak geldi.

Müzeyyen Senar'la tanışmışlığınız var mı?

- Özel bir temasımız oldu. 'Sek' albümünü yaptıktan, Müzeyyen Senar bir radyo programında sadece beni dinlediğini söylemiş. Haberi ilk duyduğumda, ayaklarım yerden kesildi. Bu beni çok onurlandıran bir şeydi. Bunun üzerine Bodrum'a gittim ve elini öptüm. Bana, "Doğru yoldasın. Sende gençliğimi görüyorum ve yolundan ayrılma" dedi. Kendisi de, Sadi Işılay'ın elini öpüp ondan el aldığını söyledi. Senar da o zaman bana elini vermişti.

Sizi veliaht olarak görmüş diyebiliriz...

- Röportajlarında, "Benim yerimi bir tek Şevval doldurur" diyordu. Onun yeri doldurulamaz, zaten asla öyle bir iddiam yok. Ancak ona layık olunur. Umarım bu projede ona ve ruhuna ulaşırım.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.