Taşerona Kadro İçin Kurumlara Başvuru Tarihi Belli Oldu

Kadroya alınacak taşeron işçilerin yazılı ve sözlü sınav için gerekli evrakları kurumlara teslim edeceği tarihler açıklandı. Peki taşeron işçiler hangi tarihte başvuru yapacaklar? Kadro için başvurular ne zaman sona eriyor?

Yayınlanma:
Taşerona Kadro İçin Kurumlara Başvuru Tarihi Belli Oldu

900 bin taşeron işçi, geçtiğimiz gün yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamuya sürekli işçi olarak alındı. Kadroya alınacak işçilerin 450 binlik kısmı merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde çalışıyor.

Yerel yönetimlerdeki 400 bin işçi de bu kapsama alınırken KHK ile KİT'lerde çalışan bazı işçilere de kadro verildi ve bununla birlikte kamuya alınan taşeron işçi sayısı 900 bini buldu.

4 Aralık Şartı

Kamuya alınacak taşeron işçilerin 4 Aralık ve öncesinde taşeron şirketin çalışanı olması gerekmektedir. Bunda ise SGK girişine bakılacak.

Başvurular 2 Ocak'ta

İşçiler kamuya geçmek için 2 Ocak 2018 gününden başlamak üzere 10 gün içinde ilgili kuruma başvuruda bulunacak. Şartları taşıyanların yazılı, sözlü ya da uygulamalı sınava alınması, sınavda başarılı olanların kadroya alınması işlemleri 2 Nisan 2018 tarihine kadar sonuçlandırılacak.

Davalardan Feragat

Kadro için daha önce devlete dava açan işçilerin bu davadan feragat etmesi gerekmektedir. İşçiler feragat belgelerini başvuru tarihinde kuruma teslim edecekler. Feragat edilen davalara veya takiplerin giderleri davacı üzerinde bırakılacak. Taraflar üzerinde vekalet ücretine hükmolunmayacak. Hükmedilen vekalet ücretleri tahsil edilmeyecek.

Raporlulara 10 gün Süre

4 Aralık 2017 tarihinde doğum, hastalık nedeniyle raporlu veya askerlik nedeniyle sözleşmesi askıda olanlar, bu mazeretleri bittikten sonraki günden itibaren 10 gün içinde kurumlarına başvuruda bulunmak zorunda.

Çağrı Merkezleri Kapsam Dışına Alındı

Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar ‘personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı’ olarak kabul edilmeyecek ve buralarda çalışan kadroya alınmayacak.

Yanlışlıkla Karoya Alınan Tazminatsız Atılacak

Kadro süreci tamamlandıktan sonra şartları taşımadıkları anlaşılan işçiler tazminatsız şekilde işten atılır ve yapılan ödemeler geri alınır.

Personelleri Kadroya Alınacak Kurumlara gitmek için TIKLAYIN

5HABER.COM ANDROİD UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Taşerona kadroda son haberler için TIKLAYIN

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.