Toki kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Toki 100 bin ev kura çekilişi şubat ayı içerinde yapılması planlanıyor.

Yayınlanma:
Toki kura çekilişi ne zaman yapılacak?

İstanbul ile birlikte 81 ilde 100 bin sosyal konut için 16 Aralık 2019 'da başlayan başvurular 15 ocakta sona erdi.

2+1 ve 3+1 planında yapılacak olan mahalle kültürünün yaşanacağı, depreme dayanıklı, kimlikli, yatay mimarı esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde yoğun ilgi oldu.

Projeye en çok başvuru İstanbul'dan geldi.  Çevre ve şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul 375 bin 953, İzmir'den 75 bin 288, Gaziantep'ten 96 bin 686, Bursa'dan 56 bin 142, Ankara'dan 18 bin 38 kişi başvuru yaptı. 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

Toki Kura Çekilişi Ne Zaman

"Hak sahibi belirleme kurası" Noter huzurunda idare yetkilileri denetiminde  gerçekleştirilecektir. Başvuru sayısının duyurulmasından sonra bakanlık ne zaman çekileceğini de duyurdu.  Kuralar Şubat ayı içerisinde çekileceği bildirildi kesin bir tarih verilmedi.

Başvurular "Şehit aileleri, Harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri" "en az yüzde 40 engelli vatandaşlar" ve "diğer alıcı adayları"olmak üzere 3 kategoride kabul edildi.

Şehir aileleri Harp ve vazife mamulleri ile dul ve yetimler konut sayısının yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü taktirde kura ile hak sahipleri belirlenecek kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olmayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kura'ya tabi tutulacaktır.

"En az yüzde 40 engelli vatandaşlara  konut sayısının yüzde 5 i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek gördüğü taktirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru  sahipleri ile birlikte kura ya tabi tutulacaktır.

Diğer konut alıcı adayları için idaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere  başvuru sayısına göre gerektiği taktirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.