Valbunea Fenerbahçe yolunda (Valbunea kimdir, kariyeri ve golleri)

Fenerbahçe, 4 sezon önce renklerine katmak istediği Valbunea'da mutlu sona yakın. Peki Valbunea kimdir? Valbunea transferinde son durum nedir? İşte yıldız futbolcunun kariyeri ve transfer görüşmelerinde son durum.

Yayınlanma:
Valbunea Fenerbahçe yolunda (Valbunea kimdir, kariyeri ve golleri)

Son dönemlerde adı sıkça Fenerbahçe ile anılan, ancak transferinde mutlu sona ulaşılamayan Valbunea, bu sezon Fenerbahçe'ye çok yakın.

4 yıl önce başlayan ve dönemin teknik Direktörü Aykut Kocaman istifa edince yarıda kalan transfer görüşmeleri, tekrar başladı. Fransa basınından edinilen son dakika bilgilerine göre sarı lacivertli ekibin Valbuena konusunda Olympik Lyon'la anlaştığı haberleri yer alırken, haberde "Lyon Valbuena'yı Fenerbahçe'ye bedelsiz olarak vermeye sıcak bakıyor. Çünkü oyuncunun maaşı çok yüksek" ifadelerine yer verdi. Valbuena, Lyon'da vergiler hariç yıllık 1.8 milyon Euro (yaklaşık 7.2 milyon TL)'luk ücret alıyor.

Valbunea Kimdir, Kariyeri

1984 doğumlu Fransız futbolcu, Bordeaux'nun alt yapısında futbola başlamıştı. Valbuena, boyu çok küçük olduğu için kulübünden ayrılmaya mecbur kaldı. 19 yaşında Lagon kulübüne (5. lig) gitti ve bir yıl sonra, Libourne-Saint-Seurin (3. lig) takımına katılarak futbol hayatına devam etti. 2005-06 sezonunda, 29 maçta 19 gol atarak üçüncü ligin en iyi oyuncusu seçilen Valbunea, takımların dikkatini çekti.

9 Haziran 2006 tarihinde, Marsilya takımı ile 3 yıllık kontrat imzalayan Valbunea, böylece profesyonel bir oyuncu oldu. 2006 senesinde sakat olan Valbuena, sadece 15 maça çıkabildi.

19 Mayıs 2007 tarihinde, Saint-Étienne karşısında, takımını şampiyonlar ligine yükselten golü atan Valbunea, çıktığı karşılaşmalarda sergilediği performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Valbuena, Ekim 2007'de Marsilya ile 3 yıllık kontrat imzaladı ve ardından 3 Ağustos 2014 tarihinde, €7 milyon karşılığında Dinamo Moskova takımına transfer olmuştur.

Valbunea Lyon forması giymekte ve ve kariyeri boyunca çıktığı 219 karşılaşmada 31 gol atmıştır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.