Whatsapp Kullanıcıları Bu Mesaja Dikkat!! Banka Bilgileriniz Çalınabilir

Günümüzün en çok kullanılan uygulamaları arasında olan Whatsapp'ın hackerların hedefinde olduğu belirtildi. Bu konuda ise siber güvenlik uzmanlarından bazı açıklamalar yapıldı. İşte Whatsapp kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli durum.

Yayınlanma:
Whatsapp Kullanıcıları Bu Mesaja Dikkat!! Banka Bilgileriniz Çalınabilir

Akıllı telefonların en sık kullanılan mesajlaşma programı Whatsapp ile ilgili haber gündemde geniş yer buluyor.

Whatsapp kullanan kullanıcılara yönelik yapılan bilgilendirme açıklamasında kullanıcıların, whatsapp üzerinde dolaşan bir mesaj ile ilgili tedbirli olmaları istendi.

Son dönemlerdeki en popüler yazışma ve mesajlaşma programı olan, hemen hemen tüm akıllı telefonların vazgeçilmez programı Whatsapp, son dönemlerde yine hackerlerin hedefine girdi. Hackerler, Whatsapp üzerinden bazı kullanıcılara virüslü mesaj göndermeye başladıpı ve bu kişilerin bilgilerini çaldığı belirtildi.

Whatsapp üzerinden kullanıcılara bir exel dosyası gönderen hackerlar, bu mesajı açmanız durumunda telefonunuza virüs bulaştırıp banka bilgileri çalabiliyorlar. Siber uzmanları tarafından yapılan son dakika açıklamasında bu mesajın açılması durumunda hackerların telefonlara gönderdiği bu mesajlarla şifrelere erişim sağlayabileceği belirtildi.

Siber uzmanlardan aldığımız son bilgilere göre hackerların bu mesajları resmi kurumlardan gelmiş gibi gösterdiği belirtildi. Konu ile ilgili en büyük endişe de bu mesajın dünya geneline yayılması.

Facebook bünyesinde olan Whatsapp'tan bu konu ile ilgili bir açıklama henüz gelmedi ancak yetkililerin bu konu üzerinde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

5haber.com   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.