2017 Yılı Polis Atama Takvimi Açıklandı-Polis Şark Tayinleri Ne Zaman?

Emniyet kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre 2017 yılı polis atama takviminin açıklandığı ve ilgili duyurunun önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi. İşte 2017 yılı polis atama dönemi ile ilgili detaylar.

Yayınlanma:
2017 Yılı Polis Atama Takvimi Açıklandı-Polis Şark Tayinleri Ne Zaman?

Emniyet kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre 2017 yılı polis atama takviminin yayınlandığı belirtildi.

Her yıl on binlerce amir ve memur sınıfında görev yapmakta olan polislerin, şark tayinleri başta olmak üzere diğer tayinlerinin belirlendiği sürece girildi. Polis memuru, amir, komiser yardımcısı, komiser, başkomiser ve emniyet müdürlerinin atama ile yer değiştirmesinin yapıldığı dönemin başlaması ile birlikte şark tayini gelen polisler ile şark görevi sona eren polislerin atamaları yapılacak.

Geçtiğimiz yıl da aynı dönemde başlayan süreç, Haziran ayına doğru netlik kazandı ve şark tayini atamaları 24 Haziran 2016 günü açıklandı. Ancak geçtiğimiz yıl şark tayini atamaları biraz gecikmeli olarak açıklanmıştı. Şark tayinlerinin açıklanmasının ardından ise tüm ülkeyi derinden sarsan 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Darbe girişimi sonrasında ise Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada şark tayinlerinin geçici süre ile durdurulduğu belirtilmiş ve tayinler 20-25 günlük bir gecikme ile tamamlanmıştı.

Darbe Gecesi Görev Alanlara Taltif

Öte yandan darbe girişimin yaşandığı gece cuntacı askerlere karşı cesurca mücadele eden polislere Devlet tarafından taltif ödemesi yapıldı. Ancak darbe gecesi görev alan bazı polislere taltif ödemesi yapılmadı. Bu konuda ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Darbe gecesi görev alan ancak taltif ödemesi alamayan polisler de durumun çözülmesini istiyor.

Polis tayinlerinden, şark tayini haberlerinden, atama haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.