679 Nolu KHK Yolda-İhraçlar Devam Mı Edecek? Yeni KHK'nın İçeriği Ne Olacak?

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama yeni bir KHK üzerine çalışmaların sürdüğünü belirtti. Peki yeni KHK'da neler yer alacak? Yeni KHK ile ihraçlar devam mı edecek? İşte detaylar.

Yayınlanma:
679 Nolu KHK Yolda-İhraçlar Devam Mı Edecek? Yeni KHK'nın İçeriği Ne Olacak?

Geçtiğimi gün gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, OHAL'in uzatılabileceğini belirtmişti. Bu konuda hükumet olarak çalışmaların yürütüldüğünü belirten Kurtulmuş'un açıklamalarının ardından Meclis Genel Kuruluna gelen öneri ile 21 Temmuz'da başlayan ve 19 Ekimde 90 gün süreli olarak uzatılan Olağanüstü Hal, 90 gün daha uzatıldı.

BEKLENEN KHK'LAR YAYIMLANDI. 679, 680, 681 NOLU KHK'LAR İÇİN TIKLAYIN

OHAL'in uzatılmasının ardından gözler, Resmi Gazete'de yayımlanacak olan yeni Kanun Hükmünde Kararnamelere çevrildi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, yeni bir KHK gelecek mi? sorusuna, ” Yeni Kanun Hükmünde Kararname hazırlıklarımız sürüyor. Büyük bir kısmı tamamlandı son rötuşlar yapılıyor. OHAL laf olsun diye çıkarılmış bir karar değildir. İhtiyaca binaen çıkarılmıştır. Türkiye’nin bu kadar çok terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, OHAL gerektiği kadar devam edecektir.” şeklinde cevap verdi.

Bu açıklama sonrasında ise vatandaşların en çok merak ettiği sorular, yayımlanacak olan yeni Kanun Hükmünde Kararnamede neler yer alacak? KHK ile kamudan yeni ihraçlar mı olacak? şeklinde oldu.

Bu konu hakkında henüz net bir bilgi elimize ulaşmadı ancak, daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamada, kamudan ihraçların artık yüksek rakamlarla değil, 3-5-10 sayılık rakamlarla olacağı belirtildi.

Yeni Kanun Hükmünde Kararnamenin önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor.

KHK Yayımlanır yayımlanmaz anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.