Antalya'nın Kaş İlçesinde ve Akdeniz Açıklarında Art Arda 2 Deprem Oldu

Antalya'nın Kaş İlçesinde ve Akdeniz açıklarında bugün sabaha karşı 2 deprem oldu. İşte depremlerin şiddetleri ve bölgede alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Antalya'nın Kaş İlçesinde ve Akdeniz Açıklarında Art Arda 2 Deprem Oldu

Antalya'nın Kaş İlçesi ile Akdeniz açıklarında bugün gece saatlerinde deprem oldu. Yapılan açıklamada depremlerin büyüklükleri, Richter Ölçeği'ne göre 3.9 ve 4.1 olarak ölçüldü.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi tarafından konu ile ilgili açıklanan verilere göre, merkez üssü Antalya'nın Kaş İlçesi Ova Mahallesi yakınları olarak kaydedilen ve Richter Ölçeği'ne göre 4.1 büyüklüğünde olan bir deprem meydana geldi. Saat 03.08'de meydana gelen deprem, yerin 44.3 kilometre derinlikte kaydedildi ve depremde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı.

İkinci deprem ise Antalya'nın Kaş İlçesi açıklarında meydana geldi. Kaş'ın 20.9 kilometre açığında Akdeniz'de saat 04.35 sıralarında Richter Ölçeği'ne göre 3.9 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. Ölçülen deprem, yerin 26 kilometre derinliğinde olurken, depremde can veya mal kaybı yaşanmadı.

Deprem Şiddetleri ve Etkileri

# 1  4 arası: Sallantılar zor hissedilir, binalar ve eşyalar zarar görmez.

# 5: Bu şiddette pencere camları ve mutfak eşyaları zarar görür.

# 6: Bu şiddet aralığında meydana gelen depremler, herkes tarafından hissedilir. Sıvalarda çatlaklar meydana gelir ve ağır eşyalar yerinden oynar.

# 7: Bu şiddette bir depremde ayakta durmak oldukça zorlaşır ve eşyaların büyük bir kısmı hasar görür. Taş ve Kerpiç gibi zayıf maddeler ile yapılmış yapılarda hasar meydana geldi.

# 8: Şiddeti sekiz ve üstü olan depremlerde ayakta duran kimse olmaz, araba kullanmak zorlaşır  ve binaların çoğunda büyük hasarlar meydana gelir.

# 9 ve üstü: Binaların hemen hemen hepsi yıkılır, yeryüzünde büyük çatlaklar meydana gelir. Barajlarda büyük hasarlar olur. Heyelanlar olur ve raylar yerlerinden çıkıp dökülür.

5haber.com  | Antalya

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.