Bakımı ihmal edilen kadının evinde büyük temizlik operasyonu

Samsun'da yalnız yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle bakımını yapamayacak durumda olan bir kadının evinden 2 kamyon çöp çıktı. Belediye ekipleri evi ilaçlarken, kadın bakım evine yerleştirildi.

Yayınlanma:
Bakımı ihmal edilen kadının evinde büyük temizlik operasyonu

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hançerli Mahallesi'nde yaşayan 57 yaşındaki Necla Erol, yalnız yaşamasına rağmen sağlık sorunları nedeniyle bakımını yapamayacak durumdaydı. Mahalle Muhtarı Asuman Koç'un ihbarı üzerine Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Necla Erol'un evine gitti. Ancak evde kötü bir koku ile karşılaştılar.

Sosyal Hizmetler ekipleri, Necla Erol ile görüştükten sonra, evde 8 yıldır biriken çöplerin ciddi bir sorun oluşturduğunu tespit etti. Durumu bildiren ekiplerin çağrısı üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı ekipleri harekete geçti. Ev tamamen boşaltıldı ve 2 kamyon çöpün ardından temizlenip ilaçlandı.

Necla Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından özel bir bakım evine yerleştirildi. Bu çalışma sonucunda mahalle halkı rahat bir nefes aldı.

Zabıta Dairesi Başkanlığı'ndan Habip Akın, yapılan temizlik sonucu evden iki kamyon çöp çıktığını ve evin sağlıklı koşullara getirildiğini belirtti. Ayrıca, sosyal incelemeci Asrın Yurdaner, Necla Erol'un ihbarı üzerine inceleme yapmak üzere eve gittiklerini ve şok edici bir manzara ile karşılaştıklarını söyledi. Necla Erol'un sağlık sorunları nedeniyle kendi bakımını yapamadığını ve özel bir bakım evine yerleştirildiğini açıkladı.

Hançerli Mahallesi Muhtarı Asuman Koç ise Büyükşehir Belediyesi'ne duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Ekipler anında buraya geldi. Gerekeni yaptılar. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekibine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.