Beylikdüzü'nde HDP Binasına Saldırı, Ardından Patlama: 1 Başkomiser ve 1 Güvenlik Görevlisi Yaralı

Beylikdüzü'nde bulunan bir AVM'deki HDP binasına yüzleri maskeli kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Grup, ortalığı dağıtarak ateşe verip kaçarken bir de patlama oldu. Patlamada 1 başkomiser ve 1 güvenlik görevlisi yaralandı. İşte olayın detayları.

Yayınlanma:
Beylikdüzü'nde HDP Binasına Saldırı, Ardından Patlama: 1 Başkomiser ve 1 Güvenlik Görevlisi Yaralı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan şubesine bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Bina içine giren grup, eşyaları dağıtıp ateşe verdi. Şüpheliler eşyaları ateşe verdikten sonra olay yerinden kaçarken binada bir patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte küçük çaplı bir yangın olurken, yangın bölgeye gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Patlama sırasında ise 1'i polis olmak üzere 2 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu akşam saat 21.30 sularında Beylikdüzü'ne bağlı Büyükşehir Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Emniyet kaynaklarından edinilen son dakika bilgisine göre; Alışveriş merkezinin 3. katında çıkan yüzleri maskeli 4 kişi, burada bulunan HDP İlçe Başkanlığı'na girmek istedi. Olaya müdahale eden alışveriş merkezinin güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren grup, kapıyı kırıp içeri girdi ve eşyaları dağıtıp ateşe verdikten sonra kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bu sırada içerideki tüplerden kaynaklı olduğu belirtilen peşpeşe iki patlama meydana geldi. Patlamalarda Beylikdüzü Polis Merkezi'nde görevli Başkomiser İ. Ş. ve 24 yaşındaki güvenlik görevlisi Atilla Noyan hafif şekilde yaralandı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu çıkan yangın söndürüldü. İki yaralı ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Patlamanın Nedeni: Doğal Gaz Sıkışması

Öte yandan konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, yapılan incelemeler sonucu patlamaların doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.