Denizli Kale Belediye Başkanı AK Parti'den İhraç Edildi

Son dakika haberi: Denizli'nin Kale İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Erkan Hayla, partiden ihraç edildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Denizli Kale Belediye Başkanı AK Parti'den İhraç Edildi

Denizli'nin Kale İlçesi'de geçtiğimiz 23 Haziran günü yaptığı basın toplantısı ile AK Parti'den istifa ettiğini açıklayan Belediye Başkanı Erkan Hayla, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu kararıyla partiden kesin olarak ihraç edildi.

Hayla, genel merkezden kendisine davet edileceğinin söylendiği için istifa dilekçesini göndermediğini belirterek, "Ne diyeyim, hayırlı olsun. Davam için konuştum. Kişilere değil davama sadık bir adamım. Tayyip Erdoğan reise ve Devlet Bahçeli'ye sevgim, saygım devam ediyor" dedi.

Son yerel seçimlerinde AK Parti'den Kale İlçe Belediye Başkanı seçilen Erkan Hayla, geçen 23 Haziran'da düzenlediği basın toplantısı ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine Dr. Berna Öztürk'ün yeniden görevlendirilmesine tepki gösteren Hayla, o dönemdeki açıklamasında seçilmişlerin atanmışlara kurban edildiğini öne sürdü. Hayla, şöyle dedi:

"Çoluğu- çocuğuyla bu dava için karşılıksız koşturan insanlara fikri sorulmuyor. Muzdarip olduğum konu sadece budur. 7 Haziran seçimlerinden sonra FETÖ'nün Kale'deki yurduna el koydum. O günden sonra çok zorlu bir süreç yaşadım. Yargılandım, yalnız bırakıldım. Masama dahi oturtmuyorlardı. Partime küsmedim."

Kale'de 15 Temmuz'dan önce FETÖ ile mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğunu, cinayete azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınıp, ağır ceza mahkemesinde yargılandığını belirten Belediye Başkanı Erkan Hayla, 2015 yılı Eylül ayında AK Parti İl Başkanlığı'na çağırılarak istifasının alındığını ancak, işleme konulmadığını belirtti. Hayla, yaptığı basın toplantısı ardından İl Disiplin Kurulu tarafından, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkedildi. AK Parti Merkez Disiplin Kurulu, dün yaptığı toplantıda yaptığı değerlendirme sonucu parti tüzüğünün 117'nci maddesine aykırı davrandığı gerekçesiyle Hayla'yı partiden kesin olarak ihraç etti.

İhraç kararını yazılı olarak açıklayan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Partili olmanın, Türk milletinin medeniyet değerleri ile şekillenmiş ilkesel duruşu gerekli ve zorunlu kıldığını, parti içtüzüğü'nün 117'nci maddesinin bu duruşa aykırı davranışları kesin ihraç nedeni olarak belirttiğini toplanan Merkez Yürütme Kurulu kararı ile Erkan Hayla'nın partien kesin ihracına karar verildiğini söyledi. Filiz, Kale'nin Büyükşehir Belediyesi'nden hak ettiği hizmetleri almaya devam edeceğini de vurguladı.

Kararı değerlendiren Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, görevine bağımsız devam edeceğini söyledi. Genel Merkez'den kendisine davet edileceğinin söylendiği için istifa dilekçesini göndermediğini belirten Hayla, "Ne diyeyim, hayırlı olsun. Ben davam için konuştum. Kişilere değil davama sadık bir adamım. Tayyip Erdoğan reise ve Devlet Bahçeli'ye sevgim, saygım devam ediyor" dedi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.