Denizli ve Kahramanmaraş'ta ByLock Kullanan 29 Öğretmen Tutuklandı

Denizli ve Kahramanmaraş'ta devam eden FETÖ soruşturması kapsamında Denizli'de 21, Kahramanmaraş'ta 8 öğretmen tutuklandı. İşte operasyonların detayları.

Yayınlanma:
Denizli ve Kahramanmaraş'ta ByLock Kullanan 29 Öğretmen Tutuklandı

Ülke genelinde başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklamalar devam ediyor.

Darbe girişimi sonrasında Denizli'de başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasında, daha önceden yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edilen ve ardından gözaltına alınan 37 öğretmenden 21 'i tutuklandı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, 10 gün önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli gizli haberleşme programı olan ByL0ck'u kullandığı belirlenen öğretmenlere yönelik operasyon düzenledi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatla, hakkında gözaltı kararı verilen ve daha önceden meslekten ihraç edilen 47 kişiden 37'si gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra Emniyete götürülen şüphelilerin Emniyette ifadesi alınanlardan 3 öğretmen, serbest bırakılırken, diğer şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3 'ü savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 21'i tutuklandı, 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş'ta 8 Öğretmen Tutuklandı

Kahramanmaraş 'ta, devam eden Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması olan 'ByLock'u kullanan 8 öğretmen tutuklandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması 'ByLock' kullanan kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda uygulamayı kullandıkları gerekçesiyle isimleri açıklanmayan 12 öğretmen gözaltına alınırken, adreslerde de arama yapıldı. 6'nın meslekten ihraç edildiği belirtilen 12 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Öğretmenlerden 8'i mahkemece tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla 1'i de savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

5haber.com   | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.