Dilenci Kılığına Giren Zabıta Memuru 10 Dakikada 80 Lira Topladı

Uşak'ta bir zabıta memuru, kentin en işlek caddesinde dilenci kılığına girerek dilendi. Yaklaşık 10 dakika dilenen zabıta memuru 80 liralık bir meblağ topladı. İşte yaşanan olay.

Yayınlanma:
Dilenci Kılığına Giren Zabıta Memuru 10 Dakikada 80 Lira Topladı

Uşak Belediyesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada kentteki toplumsal hassasiyeti arttırmak ve duyarlılığı ölçmek adına bir zabıta memurunun dilenci kılığına sokulduğu ve bu yolla bir çalışma yapıldığı belirtildi.

Dilenci kılığına giren zabıta memuru, işlek bir cadde üzerinde yaklaşık olarak on dakikalık kısa bir zaman diliminde  80 Tl'lik bir meblağ topladı.

Belediye tarafında yapılan açıklamada, "Kent sınırı içerisindeki dilencilere karşı gerekli yasal işlemleri yapmaktayız. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurgulamak için böyle bir çalışma yaptık. Vatandaşlarımız yardımlarını devletimizin ilgili kurumlarına yapmaları daha uygun olur. Bu kapsamda belediye başkanımız Nurullah Cahan'ın talimatları ile kurulan Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne vatandaşlarımız yardımda bulunabilirler. Biz dilencilere karşı elimizden gelen mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

10 Dakikada 80 Lira

Dilenci kılığına giren zabıta memuru yaklaşık olarak 10 dakika işlek bir cadde de dilendi ve 80 lira para topladıo. Zabıta memuru konu ile ilgili, "İnsanlarımız dilencilere yardım etmeye devam ettiği sürece biz bu tür olayların önüne geçemeyiz. Vatandaşlarımız bu tür olaylara duygusal yaklaşıyor. 'Allah rızası için ben yardımımı vereyim olay benden çıksın' diye düşünüyorlar. Dilenciler de insanlarımızın bu hassasiyetini kötüye kullanarak suistimal ediyorlar." açıklamalarında bulundu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak içi 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Uşak

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.