EGM 1000 Komiser Yardımısı Alımına Kimler Başvurabilir? Komiser Yardımcısı Yazılı Sınav Ne Zaman? Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan komiser yardımcısı alımı ilanına göre EGM 1000 komiser yardımcısı alımı yapacak. Peki ilgili alıma kimler başvurabilir? Komiser yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? Sınav başvuru ücreti ne kadar? Sınav başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? Cevaplar ve ayrıntılar haberimizde.

Yayınlanma:
EGM 1000 Komiser Yardımısı Alımına Kimler Başvurabilir? Komiser Yardımcısı Yazılı Sınav Ne Zaman? Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Polis Akademisi tarafından önceki gün yayımlanan ve 5haber.com olarak son dakika verdiğimiz haberde EGM komiser yardımcısı olarak istihdam etmek üzere polis memurları arasından 1000 komiser yardımcısı alımı yapacağını duyurmuştu. Polis Akademisi tarafından yayımlanan komiser yardımcısı duyurusunda alınacak olan bin personelin 50'sinin kadın, 950'sinin ise erkek polisler arasından seçileceği açıklandı. Peki Komiser Yardımcılığı sınavı ne zaman olacak? İlgili sınava kimler başvuruda bulunabilir? Sınav başvuru ücreti ne kadar? Sınav başvuru ücreti hangi bankaya yatırılacak? İşte cevaplar ve ayrıntılar.

Ön Başvuru

İlgili alıma ait ön başvurular 08-15  Şubat 2017 tarihleri arasında, Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılabilecektir.

Ön Başvuru Ücreti

Ön başvurusunu yapan adaylar, sınav ücreti olan 150 TL'yi 8-15 Şubat tarihleri arasında mesai saatlerinde Halk Bankası Gölbaşı/Ankara Şubesi nezdinde bulunan 3. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı hesabına yatırılacaktır.  Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir.

Kimler Başvuru Yapabilir?

İlgili ilana başvuruda bulunacak adaylarda aranan şartlar ise şu şekilde açıklandı:

# En az dört yıllık lisans bölümlerinden mezun olmak,

# Meslekte başvuru tarihi itibarıyla fiilen iki yılını doldurmuş olmak,

# 45 yaşından gün almamış olmak, (01/01/1974 ve sonrası doğanlar)

# Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi seviyesinde olmak,

# Son iki yılda kısa süreli durdurma cezası ve meslek yaşantısı içerisinde uzun süreli durdurma cezası almamak,

# Meslekten  çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmaması.

Sınav Ne aman Yapılacak?

Polis Akademisi tarafından yayımlanan duyuruda sınav tarihine ilişkin herhangi bir tarih verilmesi ancak, emniyet kaynaklarından aldığımız son bilgilere göre sınavın Mart sonları veya Mayıs başları gibi yapılması planlanıyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.