Feyza Altun şeriat soruşturmasında serbest! İşte ilk açıklaması

Sosyal medya hesabını aktif kullanan Avukat Feyza Altun, yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme geliyor. Son olarak sosyal medya hesabından şeriat ile ilgili bir paylaşım yapan Feyza Altun hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Yayınlanma:
Feyza Altun şeriat soruşturmasında serbest! İşte ilk açıklaması

Şeriat ile ilgili paylaşımı nedeniyle Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatılan Feyza Altun, gözaltına alınmış ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Altun hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildi. Bugün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Feyza Altun’dan ilk açıklama geldi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından Farsça bir şiire gelen yoruma, ‘Şeriate s……’ifadesiyle karşılık verdi. Bu sözleri sonrasında Altun’a çok sayıda tepki geldi. Bu paylaşımı sebebiyle Feyza Altun hakkında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatıldı. Dün gözaltına alınan ve sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülen Avukat Feyza Altun, emniyetteki işlemleri sonrasında bu sabah saatlerinde Beykoz Adliyesi’ne getirildi. Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Altun hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atmasını kapsayan adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildi.

feyza-altun-seriat-sorusturmasinda-serbest-iste-ilk-aciklamasi.jpg

FEYZA ALTUN’DAN İLK AÇIKLAMA

Hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verilen Feyza Altun, karar sonrası mahkeme koridorlarında kendisinin yanında olan ve kendisine destek verenlere teşekkür ederek, ‘Türkiye her zaman laik kalacak’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.