Fikri Işık'tan Son Dakika Açıklaması: "Yeniden Kadın Subay Alımı Olacak"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yaptığı son dakika açıklamasında kadın subay alımlarının olabileceğini belirtti. İşte Bakan Işık'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Fikri Işık'tan Son Dakika Açıklaması: "Yeniden Kadın Subay Alımı Olacak"

Milli Savunma Bakanlığından bir son dakika açıklaması geldi.

Bakan Fikri Işık'tan yapılan son açıklama, asker olmak isteyen bayanları yakından ilgilendiriyor. Bakan Işık, Kara Harp Okulu dışında askeri okullara kız öğrenci alınmaması yönündeki uygulamadan vazgeçtikleri yönünde açıklamasını duyurdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bazı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "ihtiyaç olmadığı" gerekçesiyle Kara Harp Okulu dışındaki askeri okullara kız öğrenci alınmaması yönünde bir sınırlama getirildiğini ancak kamuoyunda oluşan hassasiyet nedeniyle bu karardan vazgeçildiği yönündeki müjdesini verdi.

Bakan Işık: "Yeniden Kadın Subay Alımı Olacak"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıklamasında, "Arkadaşlara 'ihtiyacımız varsa talep de varsa alalım' dedim. Onlar da 'talep var' dediler. Yeniden kadın subay alımı olacak" dedi. Kadın subaylar ile çalışmaktan memnun olduğunu ifade eden Işık, "Aslında bizim dönemimizde kadınlar sosyal hayata ve işgücüne daha çok katıldılar. Ama bize yönelik niyeyse farklı bir algı var" ifadelerine yer verdi.

Kamuya personel alım ilanları için TIKLAYIN

Asker alımı, memur alımı haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.