Fırat Kalkanı Harekatı'nın 39. Günüde Operasyonlar Sürüyor

Suriye'nin kuzey bölgesinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatının 39. gününde operasyonlar devam ediyor. İşte operasyonların özeti.

Yayınlanma:
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 39. Günüde Operasyonlar Sürüyor

24 Ağustos günü başlayan ve Suriye'nin kuzey bölgesindeki terör örgütlerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatının 39. gününde operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

39 gün önce başlayan ve Suriye'nin Kuzey bölgesinde bulunan, başta Cerablus olmak üzere diğer yerleşkelerin, terör örgütleri PKK, PYD-YPG, DAEŞ ile IŞİD'ten temizlenmesi ve güvenli bölgenin sağlanması için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatında bugün saat 07.00 itibariyle bölgede devam eden operasyonlara yönelik açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada terör örgütü DAEŞ'e yönelik toplamda 10 hedefe bomba yağdırıldı. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bombardımanda 33 Fırtına, 20 Tank ve 40 CNRA atışının yapıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada 3 muhalif askerinin şehit olduğu ve 7 tanesinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışmalar tüm Hızıyla Sürüyor

TSK ile muhalif güçlerin terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Özel Kuvvet grubu ile terör örgütü DAEŞ arasında Uvayşiyah, Cubban, Tall Aşah ile Tall Atiyah bölgeleri, çatışmaların en yoğun olarak yaşandığı bölge olarak açıklandı. Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgelerde ise muhalif güçler büyük çoğunlukta hakimiyet kuruldu.

Hakimiyet 925 KM2'lik Alanda Sağlandı

Fırat Kalkanı Harekatı boyunca yoğun olarak devam eden operasyonlarda 107 meskun mahalle kontrol altına alındı. Suriye'nin kuzey bölgesinde devam eden operasyonlar ise 925 KM2'lik alanın kontrol altına alındığı bildirildi.

Koalisyon Güçleri 2 Hava Harekatı Düzenledi

Devam eden operasyonlar kapsamında Titanalı bölgesinde bazı DAEŞ hedefleri tespit edildi. Tespit edilen hedeflere hava harekatları düzenlendi. Düzenlenen hava harekatında 1 DAEŞ'li etkisiz hale getirildi ve 2 araç imha edildi.

5haber.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.