Gazze'de katliamın 17. gününde, Filistinli ölü sayısı 5 bin 87'e yükseldi

İsrail-Filistin çatışmasının on yedinci gününde İsrail'in, Gazze'ye yaptığı hain saldırılara devam ediyor. Çatışmada öldürülen Filistinli sayısı 2 bin 55'i çocuk, bin 119'u kadın olmak üzere 5 bin 87'e yükseldi.

Yayınlanma:
Gazze'de katliamın 17. gününde, Filistinli ölü sayısı 5 bin 87'e yükseldi

Dünyanın endişeyle takip ettiği İsrail-Filistin savaşı on yedinci gününe girdi. Kara harekatına hazırlanan İsrail, bir yandan hava saldırılarını da artırırken, Gazze'de siviller yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler'in Gazze Şeridi'ne girmesine izin verilen ikinci konvoyla 14 yardım TIR'ının daha bölgeye ulaştığını açıklamasının ardında BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ise, bölgede yaşayanların "çok daha fazlasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

be0wkwyzxeyptlxkyjjnpw.webp

İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise, Hamas tüm rehineleri serbest bırakmadan Gazze'ye akıcı yardım yapılacağına dair garanti verilmemesi gerektiğini söyledi.

İsrail ordusu, Gazze'ye hava saldırılarını sıklaştıracağını söyledi ve bir kez daha şeridin kuzeyindeki sivillere güneye inmeleri için çağrı yaptı.

Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 4 bin 651 Filistinli ve bin 1400'den fazla İsrailli öldürüldü.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.