Japonya’da İntihar Eden Öğrenci Sayısında Artış Var! İntiharın Nedenleri Sorgulanıyor

Japonya’da intihar eden öğrenci sayısı her geçen zaman diliminde artıyor. Ülkede en çok intiharın görüldüğü yıl 2022 oldu. Sebepleri araştırılıyor..

Yayınlanma:
Japonya’da İntihar Eden Öğrenci Sayısında Artış Var! İntiharın Nedenleri Sorgulanıyor

Japonya’da Eğitim, Bilim, Spor ve Kültür Bakanlığı tarafından 2022 yılında intihar eden öğrenci sayıları açıklandı. Şimdiye kadar ki intihar eden öğrenci sayısıyla ilgili bir araştırma yapıldığında en fazla intihar 2022 yılında yaşanmış oldu. Önceki yıla oranla intihar eden öğrenci sayısının çok daha fazla artması da haliyle kafalarda soru işaretinin yatmasına neden oluyor. Açıklanan son intihar eden öğrenci verilerinden sonra yetkili kişiler tarafından da nedenleri araştırılmaya başlandı.

İntihar Eden Öğrenci Sayısı 512’ye Çıktı!

Japonya’da her sene intihar eden öğrenci sayısı her geçen gün daha da fazla artmaya başladı. Ülke genelinde intihar eden öğrenci sayısında her geçen gün büyük bir artış devam ediyor. En son intihar eden öğrenci sayılarıyla ilgili bir kıyaslama yapıldığında 39 kişinin daha intihar ettiği ve intihar eden öğrenci sayısının da 512’ye yükselmiş olduğu tespit edildi. Her yıl üzerine katlanarak devam eden intihar eden öğrenci sayısındaki artış korkuyu da öne sürüyor. 1980 yılındaki yaşanan en yüksek öğrenci intihar olayından sonra 2022 senesinin öne geçiyor olması da dikkat çekmeye neden oldu.

En Yüksek Oran Haziran’da Oldu!

Japonya’da öğrenciler ile ilgili hiç istenmeyecek sorunlar yaşanabiliyor. Şüphesiz onlardan biri de eğitim ve öğretim hayatının akışı içerisinde olan öğrencilerin, canına kast etmeleri. Öğrencilerin intihar teşebbüsünde bulunması ve her defasında intihar eden öğrenci sayısında yukarıya doğru çıkan bir durumun yaşanması, neden böyle bir durumun gerçekleşmiş oldu.

Japonya’da intihar eden öğrenci sayısına bakıldığında en yüksek yaşanan intihar girişimi Haziran ayı itibariyle oldu. 2022 yılında Japonya’daki okullarda okuyan ve intihar eden öğrenci sayısındaki son durum değerlendirmesi yapıldığında 17’si ilkokul, 143 ortaokul ve 352 lise öğrencisinin intihar edildiği tespit edildi. Toplam intihar eden öğrenci sayısının 512’e ulaşmış olması, Japonya’da Eğitim, Bilim, Spor ve Kültür Bakanlığı tarafından açıklandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.