Kahraman Polis Fethi Sekin'in Adı Bayındır'da Bir Caddeye Verildi | Son Dakika

İzmir'deki saldırıda şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin'in adının, İzmir'in Bayındır İlçesinde bulunan bir caddeye verilmesi kararı alındı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Kahraman Polis Fethi Sekin'in Adı Bayındır'da Bir Caddeye Verildi | Son Dakika

Geçtiğimiz gün İzmir'de gerçekleşen ve kahraman polisimiz Fethi Sekin'in üstün cesareti ile amacına ulaşılamayan han terör saldırısı sonrasında, saldırıyı önleyen kahraman polisimizin adının Bayındır'da bir caddeye verilmesi kararı alındı. Karar Bayındır Belediyesi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İzmir Adliyesi önüne geçtiğimiz perşembe günü  bomba yüklü araçla gelen teröristlerin C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmesini önlemek için canını ortaya koyan ve teröristlerle çatışmaya girerek olası büyük bir katliamı önleyen, ancak şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in adı, Bayındır'da yaşatılacak. Bayındır Belediye Meclisi, oybirliğiyle şehit Fethi Sekin'in adının ilçedeki bir caddeye verilmesi kararını aldı.

Yazılı açıklama yapan Bayındır Belediye Başkanı CHP'li Ufuk Sesli, "Cesareti ve vatan sevgisiyle son mermisine kadar kahramanca çarpışan, tek başına yüzlerce insana kalkan olan ve İzmir'in bir faciadan dönmesini sağlayan, cennete uğurladığımız şehidimiz trafik polisi Fethi Sekin'in adının yaşatılması için bugün gerçekleştirilen Bayındır Belediye Meclis toplantısında CHP grubu tarafından önerge verilerek Bayındır'da bir caddeye 'Fethi Sekin Caddesi' adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi" dedi.

Şehidin Cenazesi Toprağa Veriliyor

İzmir Adliyesi önünde görev yapan ve terörist saldırısında kahramanca çarpışarak şehit düşen polis memuru Fethi Sekin için bugün memleketi Elazığ'da çeşitli törenler düzenleniyor. Dün akşam Elazığ'a getirilen şehit polis Sekin'in naaşı bugün sabah saatlerinde kent merkezindeki babaevine getirilerek hellalik alındı.

Sabah saat 11.00'da Fırat Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan alınan şehit Fethi Sekin'in naaşı, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki babaevine getirilerek helallik alındı. Şehit polis Sekin'in naaşının getirilişi sırasında şehit tabutuna dokunan yakınları sinir krizleri geçirerek ağıtlar yaktı. Şehidin kızkardeşi gözyaşları arasında, "Annemin 3 yiğidi daha var" diyerek ağıt yaktı. Burada okunan duaların ardından şehit polis Fethi Sekin'in naaşı, karayolu ile toprağa verilmek üzere Baskil İlçesi'ne götürüldü.

Burada öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra şehit polis Fethi Sekin'in naaşı, Doğancık Köyü'nde iki ay önce ölen annesinin yanında açılan mezara defnedilecek.

5haber.com  | İzmir

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.